به گزارش نیوز، در تماس با دکتر سیدمهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی به مطالب مفیدی دست یافتم که براساس اصول طب سنتی به این شرح است:
مزاج بادام گرم و تر است، اما میزان گرمی آن در حدی نیست که مشکلی ایجاد کند. بهترین نوع بادام با پوست نازک یا اصطلاحا «پوست کاغذی» است و خرید انواع با پوست آن توصیه میشود. بادام شیرین به دو صورت خوراکی و موضعی و بادام تلخ بهدلیل دارا بودن سموم فقط به صورت موضعی کاربرد دارد.
از دیدگاه طب سنتی طعم تلخ، مزاج گرم دارد و بادام تلخ مزاج گرم و خشک داشته و روغن آن حرارت بالایی تولید میکند و ماساژ عضلات و مفاصل با آن بهخصوص در افراد سردمزاج که دچار اسپاسم، درد و تورم در این نواحی هستند، بهویژه هنگام صبح بسیار توصیه شده است. ماساژ این روغن روی شکم برای تقویت معده و رودههای سرد و نفاخ یا یبوست ناشی از کمتحرکی رودهها مفید است، همچنین افراد دچار یبوست و التهاب دستگاه گوارش یا شقاق مقعد میتوانند هر هشت ساعت یک قاشق غذاخوری ترجیحا نیم ساعت بعد از غذا، روغن بادام شیرین استفاده کنند. این روغن در مصارف موضعی رطوبتبخش بوده و با اغلب پوستها سازگار است.
اندر فواید حریره و شیره بادام
با توجه به اینکه امکان دارد مقداری بادام پس از تعطیلات عید باقی بماند و از آنجا که معدههای ضعیف قادر به هضم مناسب آن نیست، بهتر است خانوادهها بهخصوص با انواع خام آن، شیره و حریره تهیه کرده و از مزایای آن بهرهمند شوند. این دو فرآورده طبع رو به گرمی دارند و با تقویت و افزایش انرژی و توان برای کسانی که دچار ضعف قوای جنسی و حافظه شدهاند بسیار مفید است و مصرف آن را به کودکان، افراد ضعیف و کمخون، کسانی که مزاج یا معده سرد دارند، سالمندان و زنانی که قصد حاملگی دارند یا باردارند، توصیه میکنیم.
منبع: جام جم