نیوز: قایرمه یا کنگر سوخاری یکی از غذاهای محلی استان کردستان است .کردستان دارای غذاهای متنوع و لذیذی است. یکی از این غذاهای محلی، قایرمه است. قایرمه با کنگر طبخ می شود به همین خاطر این غذا به کنگر سوخاری هم معروف است. شکل ظاهری قایرمه همانند پیش غذاهایی است که در کشورهای اروپایی سرو می شود. اما خوردن قایرمه همراه با پلو و ماست چکیده یا نان، آن را به یک غذای کامل برای وعده اصلی تبدیل می کند.در ادامه طرز تهیه قایرمه را آموزش می دهیم.
این نکته را در نظر داشته باشید که گیاه فصلی کنگر حداکثر تا پایان فروردین ماه می روید پس در صورت نبود این گیاه، به جای آن می توان از کرفس استفاده کرد.
مواد لازم:
- کنگر: یک کیلو گرم
- آرد:یک پیمانه
- نمک: یک قاشق سوپ خوری
- فلفل سیاه: یک قاشق چای خوری
- زیره ساییده: یک قاشق چای خوری
- بکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
- تخم مرغ: ۳ عدد
- شیر: نصف پیمانه
- کره: ۳ قاشق سوپ خوری (آب شده)
- زعفران:۳ قاشق سوپ خوری (آب کرده)
- روغن: ۲ پیمانه
- برنج به صورت کته: ۲.۵ پیمانه
- ماست چکیده یا خامه ای: یک پیمانه
طرز تهیه قایرمه :
۱.
ابتدا تیغ کنگرها را میگیریم و آنها را میشوییم و به قطعات مناسب و دلخواه برش میزنیم.
۲.
آرد را در ظرفی میریزیم و نمک، فلفل، زیره و بکینگ پودر را به آن میافزاییم و مخلوط میکنیم.
۳.
در ظرفی تخم مرغ، شیر، کره و زعفران دم کرده را مخلوط میکنیم و با هم زن خوب میزنیم و به آرد میافزاییم و هم میزنیم تا مایه به غلظت ماست برسد (اگر مایه کمی شل بود، میتوانید کمی آرد به آن اضافه کنید).
۴.
سپس کنگرها را درون مایه میریزیم و بعد در روغن سرخ و با برنج کته میل میکنیم.
نکات:
۱- اگر کنگر دوست ندارید میتوانید به جای آن از ساقه کرفس استفاده کنید.
۲- اگر از رژیم خاصی پیروی میکنید، به جای کره و ماست خامهای از روغن و ماست کم چرب استفاده کنید.
>>>بیشتر بخوانید:
طرز تهیه پاستا راویولی اصیل و سنتی ایتالیایی
طرز تهیه سس رنچ؛ به همین راحتی!
طرز تهیه سوپ سرد سبزیجات فلفلی مرحله به مرحله