نیوز: در شمال ایران یعنی منطقه گیلان نوعی بادمجان شکم پر تهیه می شود که کاملا گیاهی و لذیذ است و به آن بادمجان کبابی یا بادمجان کباب می گویند، یکی از دهها غذای خوشمزه شمالی است که میتوان آن را در کنار زرشک پلو با مرغ برای مهمانان سرو کرد. البته بادمجان کباب خود به تنهایی غذایی کامل است و میتوان آن را به عنوان ناهار با برنج یا به عنوان شام با نان میل کرد. اگر میخواهید بادمجان کبابی که درست میکنید خوشمزه شود، باید در انتخاب بادمجانهای آن دقت کنید، بامجانها نباید تخم داشته باشد تا خورشتتان تلخ نشود.
هر چند تهیه بادمجان کبابی بسیار راحت است اما فوت و فنی دارد که اگر آن ها را رعایت کنیم می توانیم غذای گیاهی خوشمزه و حتی مجلسی را سرو کنیم که بی شک مورد پسند خواهد بود
بهترین بادمجانها برای این خورش، بادمجانهایی هستند که پوست تیره دارند و سفت و کشیده هستند. بادمجان علی رغم آنچه برخی افراد تصور میکنند حاوی خواص دارویی فراوانی است و منبعی غنی از فسفر، ناسونین، فولات، ویتامینهای B، کلسیم، پتاسیم، ویتامین آ، کربوهیدرات، آهن، فیبر و ویتامین ث است. از این رو خوردن بامجان کباب برای سلامتی شما نیز مفید خواهد بود. در ادامه این مقاله قصد داریم طرز تهیه بامجان کباب را برایتان بیان کنیم.
مواد لازم برای تهیه بادمجان کباب:
- ۵ عدد بامجان متوسط
- ۵ عدد گوجه فرنگی
- ۴ عدد پیاز متوسط
- ۳ تا ۴ قاشق مغز گردوی سابیده شده
- ۳ قاشق غذا خوری ریحان خشک
- ۲ قاشق غذا خوری رب انار
- ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- ۵۰ گرم کره (اختیاری)
طرز تهیه بادمجان کباب:
۱.
بادمجانها را از دو ساعت قبل پوست بگیرید، از وسط نصفشان کنید و آنها را به نمک آغشته نمایید تا تلخی آنها گرفته شود و آب خود را پس دهد.
۲.
بادمجان را آنقدر سرخ کنید تا طلایی شود، گوجه را از وسط نصف کنید و آن را مثل بادمجان سرخ نمایید.
۳.
پیازها را رنده کنید داخل روغنی بریزید که گوجه و بادمجان را در آن تفت داده بودید.
۴.
رب گوجه و رب انار را به ترتیب به آن اضافه کنید، این غذا را قشنگ هم بزنید تا مخلوط شود. اگر مایل به استفاده از کره در غذا بودید، باید همه این مواد را در کره تفت دهید.
۵.
خالا ریحان خشک را به آن بیفزایید و پس از آن مغز گردو را در مواد بریزید، در این مرحله بهتر است نمک و فلفل غذا را اندازه کنید که اندازه باشد.
۶.
پس از آماده شدن مواد، آنها را به ترتیب داخل بادمجانها و گوجهها بریزید و در تابه بچینید.
۷.
به اندازه یک چهارم لیوان آب داخل آن ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ته نگیرد.
۸.
غذا، بین ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت آماده میشود.
۹.
اگر قصد دارید کالری مصرفی خود را کاهش دهید، یا میخواهید غذایی رژیمی مصرف کنید، میتواین این غذا را بدون این که مواد را در روغن تفت دهید، داخل بامجان و گوجه بگذارید و تنها کمی بادمجانها را طلایی کنید. از طرفی دیگر نیازی نیست آب را به آن اضافه کنید، چون تمام مواد همراه با آبی میپزند که پیاز و گوجه از خود پس میدهند. با این کار دیگر لازم نیست نگران کالری بادمجان کبابی که میپزید باشید.
>>>بیشتر بخوانید:
آموزش تهیه میگو کبابی به همراه سس مخصوص آن
جوجه کباب حلزونی؛ یک طعم به یاد ماندنی!
کره هویج کبابی طعمی که تابحال نچشیده اید