برنج یکی از اصلی ترین مواد غذایی در سفره ایرانی است و به دو شکل برنج کته ساده و آبکش پخته می شود. هر کدام از این روش های پخت طرفداران خودش را دارد، اغلب خانواده ها برنج را به شکل آبکش درست می کنند، چون ظاهر بهتری پیدا می کند و کته هم به عنوان یک غذای فوری به حساب می آید
غذای مکش از جمله غذاهای ایرانی است که توجه ویژه ای به آن نشده است، اما طعم خوبی دارد. از نکاتی که میتوان در مورد این غذا بیان کرد، نوع طبخ آن است؛ به گونهای که اگر برای طبخ این غذای دوستداشتنی از آب بیشتری استفاده کنیم، برنجی نرمتر از مَکش بدست میآید که به زلگه مشهور است.
>>>بیشتر بخوانید:
با این راهکارها برنج شفته شده را نجات دهید
مواد لازم جهت طرز تهیه مکش
- برنج: ۲ پیمانه
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- روغن حیوانی: به مقدار لازم
- کشمش: ۳-۴ قاشق غذاخوری
- زیره: به مقدار لازم
- رازیانه: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
>>>بیشتر بخوانید:
سالم ترین و بهترین شیوه پخت برنج
مراحل پخت و طرز تهیه مکش
۱. پیاز را نگینی خرد کرده یا روغن و زردچوبه تفت میدهیم و به آن کشمش و زیره و رازیانه و نمک اضافه میکنیم و هم میزنیم.
۲. زردچوبه بیش از حد معمول استفاده میشود و پلو زرد رنگ است.
۳. سپس برنج خیس شده و آب را متناسب با برنج به آن اضافه نموده میگذاریم تا جوش بیاید وآب آن تمام شود (مانند تهیه برنج کته)
۴. سپس دمکنی را گذاشته حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم غذا دم بکشد.
نکات:
- بهتر است پیاز را به جای سرخ کردن تفت دهیم.
- بهتر است به جای روغن حیوانی از روغن نباتی مایع استفاده شود.
- این غذا را می توان همراه کشمش یا آلو سیاه استفاده کرد.