روش های مختلف طبخ لذیذ، عصاره مرغ

  • کد خبر : 367178
  • 05 بهمن 1399 - 1:26
روش های مختلف طبخ لذیذ، عصاره مرغ

 

استاک مرغ

 عصاره مرغ روشی طبیعی برای بهبود سلامت روده و سلامت کلی بدن است. شما می‌دانید که اغلب افراد به هنگام بیماری و بخصوص سرماخوردگی از سوپ مرغ به عنوان غذای دوران بیماری استفاده می‌کنند .

خب این به خاطر این است که سوپ مرغ در واقع همان عصاره مرغ است که خواص سلامتی بسیاری دارد و یکی از خواص آن ضد عفونی کننده بودن و به خصوص ضد ویروس بودن آن است و خوردن آن باعث می‌شود که شما زودتر خوب شده و احساس بهتری داشته باشید.

اغلب ما در سوپهایمان از عصاره مرغ استفاده می‌کنیم تا طعم آن خوشمزه‌تر و ظاهر آن غلیظ‌تر و دارای لعاب شود مثل سوپ عدس که به دلیل استفاده از عصاره مرغ خوشمزه و خوش طعم شده و لعاب خوبی دارد. شما حتی می‌توانید آب مرغ را کمی نمک و فلفل زده و مقداری جعفری خرد شده تازه روی آن بریزید و همچون یک چای داغ بنوشید.

عصاره مرغ با سه دستورالعمل متفاوت درست می‌شود. عصاره مرغ در زودپز روش جالبی است. این عصاره استخوان مرغ طعمی غنی‌تر دارد و رنگ روشنتری دارد چون مایع را نمی‌جوشاند. نیازی به گرم شدن تدریجی نبود و سریعترین روش در بین این سه روش است (۲ ساعت زمان پخت نسبت به ۱۵ ساعت پخت در قابلمه). من عاشق این روش شدم.

مواد لازم برای عصاره مرغ

  • استخوان مرغ: ۱ و نیم کیلو (بدست آمده از سه مرغ) برشته شده
  • سرکه سیب: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • پیاز متوسط: ۱ عدد، پوست گرفته و دو نیم شده
  • کرفس: ۲ ساقه (هر کدام را به همراه برگ سه تکه کرده)
  • هویج متوسط: ۲ عدد، پوست گرفته و دو نیم شده
  • سیر پوست گرفته: ۲ حبه
  • برگ بو: ۱ برگ، اختیاری است اما در مزه موثر است
  • آب تصفیه شده:  (قابلمه: ۱۶ پیمانه، آرام پز: ۱۲ پیمانه، زودپز: ۱۰ تا ۱۱ پیمانه)

عصاره مرغ یا استاک مرغ با سه دستورالعمل متفاوت برای همه

چگونگی برشته کردن استخوانهای مرغ

استخوانها را روی یک سینی فر قرار داده و در حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید تا برشته شود. استخوانهای برشته و آب آن را در قابلمه بریزید. بسیاری از دستورها فقط برای برای استخوانهای خام خوب هستند اما استخوان برشته مزه عصاره مرغ شما را بهتر خواهد کرد.

عصاره مرغ یا استاک مرغ با سه دستورالعمل متفاوت برای همه

نکته: اگر استخوانهای مرغ از یک مرغ پخته یا بوقلمون هستند، این مرحله را انجام ندهید.


۱٫ استفاده از قابلمه روی گاز (۱۵ ساعت پخت آرام)

این روش پخت و پز از همه بهتر است البته در صورتی که یک قابلمه بزرگ داشته باشید و بخواهید که مواد را یکجا در آن بریزید، این روش نیازمند صبر و آرامش و بررسی مرتب قابلمه است. بیشتر مایع در این روش بخار می‌شود، به همین دلیل است که اب بیشتری برای این روش مورد نیاز است.

عصاره مرغ یا استاک مرغ با سه دستورالعمل متفاوت برای همه

طرز تهیه:

مرحله۱٫

استخوانهای برشته و مایع به دست آمده از آن را در یک قابلمه ۸ لیتری قرار دهید.

مرحله۲٫

۱۶ پیمانه آب یا ۳ و نیم لیتر آب تصفیه را همراه با ۱ قاشق غذاخوری سرکه سیب و ۱ قاشق چایخوری نمک به قابلمه اضافه کنید. بگذارید اب در قابلمه به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید تا به حالت ملایم و ولرم در بیاید.

مرحله۳٫

درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید به مدت ۶ ساعت روی حرارت ملایم ولرم بماند، سپس پیاز، کرفس، هویج، دو حبه سیر پوست کنده و برگ بو را به آن اضافه کنید.

مرحله۴٫

به پختن روی حرارت ملایم تا ۹ ساعت دیگر ادامه دهید که در مجموع می‌شود ۱۵ ساعت. در صورتی که در نیمه کار به شب برخوردید، می‌توانید گاز را خاموش کنید و بقیه پخت را صبح انجام دهید.

مرحله۵٫

مراقب باشید که آن را زیاد جوش ندهید یا به حالتی نباشد که مه آلود (همراه با بخار زیاد) به نظر برسد.

نکته: بهترین موقعی که می‌توانید بگویید که پخت شما کامل انجام شده، وقتی است که بتوانید به راحتی استخوان مرغ را با دست خرد کنید. این به این معنی است که مواد فوق العاده مغذی مرغ در عصاره بدست آمده از آن وجود دارند. همچنین می‌دانید وقتی که زمان پخت کافی باشد به هنگام گذاشتن در یخچال غلیظ می‌شود که کاملا طبیعی است. وقتی عصاره مرغ را گرم کنید دوباره به حالت مایع در می‌آید.


۲٫ روش آرام پز (۱۵ ساعت زمان پخت روی حرارت کم)

در این روش ابتدا آب را گرم کنید تا به تدریج برای تهیه عصاره مرغ گرم باشد، سپس آن را تنظیم کنید. آرام پز به آهستگی در حال پخت آب استخوان مرغ است در حالی که شما راحت به کارهای خودتان رسیده و استراحت می‌کنید. این روش خیلی راحت و برای آدمهای آرام و در عین حال تنبل خوب است.

 

>>>بیشتر بخوانید:

آموزش کامل تهیه مرغ پر شده با اسفناج و پنیر فتا

تهیه مرغ چوبی/مورد علاقه‌ی بچه ها

طرز تهیه:

مرحله۱٫

استخوانهای برشته و آب آن را در یک آرام پز ۶ لیتری بگذارید.

مرحله۲٫

۱۲ پیمانه آب گرم را به آن اضافه کنید یا آب را به همراه ۱ قاشق غذاخوری سرکه سیب و ۱ قاشق چایخوری نمک گرم کنید.

مرحله۳٫

آن را روی حرارت پایین و زمان ۱۵ ساعت بگذارید.

مرحله۴٫

بعد از ۶ ساعت روی حرارت کم، پیاز، کرفس، هویج، ۲ حبه سیر و برگ بو را اضافه کنید. به پختن روی حالت دمای پایین به مدت ۹ ساعت دیگر ادامه دهید تا در مجموع به ۱۵ ساعت برسد.

مرحله۵٫

اگر ساعات پایانی در شب قرار دارد، می‌توانید زمان پخت را طولانی‌تر کنید و صبح هنگام آب آن را خالی کنید.


۳٫ روش استفاده از زود پز (۲ ساعت)

این روش از همه سریعتر و راحت تر است.فقط باید آب و مواد را در زودپز بریزید، آن را روی حالت سوپ یا آب استخوان و زمان ۲ ساعت (۱۲۰ دقیقه) تنظیم کنید. فقط برای این روش باید پس از پخت کامل به مدت نیم ساعت صبر کنید تا فشار آن تخلیه شود. به هنگام دست زدن به سوپاپ از دستکش فر استفاده کنید.

وقتی که عصاره مرغ درست شد، یک آبکش با سوراخهای ریز را درون یک قابلمه بزرگ بگذارید، مایع بدست آمده را داخل آبکش خالی کنید و تا حد امکان آب را کامل تخلیه کنید. مواد جامد را دور بریزید. اجازه دهید تا در دمای اتاق خنک شود، سپس روی آن را بپوشانید و در یخچال بگذارید. روز بعد این استاک مرغ غلیظ‌تر خواهد شد و می‌توانید چربی روی آن را بردارید و آن را برای ۳ تا ۵ روز دیگر هم می‌توانید در یخچال بگذارید یا اینکه آن را در فریزر بگذارید و به مدت ۳ ماه نگهداری کنید (اگر می‌خواهید در فریزر نگه دارید، آن را در یک ظرف دردار بزرگ بریزید).

طرز تهیه:

مرحله۱٫

استخوانهای برشته و آب آن را درون یک زودپز ۶ لیتری بریزید.

مرحله۲٫

پیاز، کرفس، هویج، سیر، برگ بو، ۱ قاشق غذاخوری سرکه سیب و ۱ قاشق چایخوری نمک را به آن اضافه کنید.

مرحله۳٫

۱۰ تا ۱۱ پیمانه آب به آن اضافه کنید یا تا حدی که ۲/۳ خط ماکزیمم در قابلمه پر شود.

مرحله۴٫

حالت سوپ یا آب استخوان را انتخاب کنید و آن را روی ۲ ساعت (۱۲۰ دقیقه) تنظیم کنید. زودپز ابتدا مواد را گرم خواهد کرد و سپس با فشار بالا به مدت ۲ ساعت (۱۲۰ دقیقه) مواد را خواهد پخت.

مرحله۵٫

وقتی پختن کامل شد، ۳۰ دقیقه منتظر بمانید تا به طور طبیعی فشار آن تخلیه شود سپس فشار آزاد شود.( من اغلب از دستکش فر برای ایمنی بیشتر در مورد سوپاپ‌ها استفاده می‌کنم).

مجله قرمز

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=367178

برچسب ها

ثبت نظر

-