مهدی رجبی، رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ در نشست خبری با تکذیب مباحث مطرح شده مبنی بر پرورش و عرضه قارچ سمی در واحدهای تولیدی گفت: این مسئله قویاً تکذیب میشود و تحت هیچ شرایطی امکان پرورش قارچ سمی در واحدهای تولیدی وجود ندارد. ضمن اینکه فرآیند تولید قارچ نیز به گونهای نیست که باعث سمی شدن آن شود حتی اگر قارچی آنقدر در واحد تولیدی بماند که کپک بزند، باز هم سمی نیست.
مصرف قارچ سمی
وی افزود: قارچ سمی به صورت خود رو و تحت تأثیر شرایط جوی ایجاد میشود و معمولاً از شکل و شمایل آن میتوان تشخیص داد که این قارچ خوراکی نیست.
این فعال بخش خصوصی تأکید کرد: برای اطمینان بیشتر به مردم توصیه میکنیم که قارچ مورد نیاز خود را از فروشگاهها تهیه کنند که ۹۰ درصد عرضه قارچ در فروشگاههای سطح شهر به صورت بسته بندی شده انجام میشود ضمن اینکه در میوه فروشیها و برخی مراکز عرضه نیز قارچ به صورت فله توزیع میشود که مورد تأیید است.
رجبی تصریح کرد: درخواست ما از مردم این است که به هیچ عنوان از دستفروشان و افرادی که در کنار خیابان قارچ میفروشند، این محصول را تهیه نکنند.
وی با بیان اینکه ما در فصل رویش قارچهای سمی، اطلاع رسانی کامل را در این زمینه انجام میدهیم، اظهار داشت: با سازمانهای جهاد کشاورزی استانها نیز هماهنگیهای لازم انجام شده تا اطلاع رسانی صحیح و کامل در این حوزه انجام شود.
رشد۳۰ درصدی و افزایش مصرف قارچ
رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در دوره شیوع ویروس کرونا در کشور سرانه مصرف قارچ ۳۰ درصد افزایش یافته است، گفت: ما در دوران قبل از کرونا به کشورهای مختلف از جمله عراق، امارات، کویت و عمان به صورت منظم صادرات داشتیم ضمن اینکه تا حدودی نیز به کشورهای آسیای میانه قارچ صادر میکردیم.
رجبی اضافه کرد: با شیوع کرونا میزان صادرات ما تقریباً به صفر رسید و اخیراً که شیوع این بیماری روند کندتری داشته، صادرات به کشورهای عراق و امارات از سر گرفته شده و چند کشور دیگر نیز در این زمینه به ما پیشنهاد داده اند.
وی تصریح کرد: دو هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی دارای پروانه بهره وری قارچ در کشور فعال هستند اما با در نظر گرفتن واحدهای سنتی و بدون پروانه، تعداد این واحدها به پنج هزار میرسد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان بستر رویش قارچ خوراکی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تشکیل این انجمن قدم مهمی برای سامان دهی تولیدکنندگان این صنف است، گفت: تا پیش از تشکیل انجمن بستر قارچ خوراکی تولیدکنندگان آن تحت نظارت انجمن صنفی تولیدکنندگان قارچ فعالیت میکردند که اختلافات صنفی و عدم همکاری بین آنها ایجاد شده بود ضمن اینکه برای تشکیل این انجمن هدفهایی تعریف شده تا در نهایت به افزایش تولید و اشتغالزایی بیشتر برسیم.
این فعال بخش خصوصی تعداد واحدهای فعال را در حوزه تولید بستر رویش قارچ، ۷۵ واحد عنوان و اضافه کرد: تعداد ۶۰ واحد با ظرفیت کامل تولید میکنند. مجموعه پروانههای صادر شده برای واحدهای مذکور ۹۰۰ هزار تن است که در شرایط کنونی ۸۰۰ هزار تن آن تولید و عرضه میشود.
اخبار مرتبط:
عایق صوتی که با قارچ درست شد!
اشتغالزایی یک بانو در دل روستا/ وقتی «قارچ»، نان میشود
قارچ گانودرما و تاثیر آن بر ویروس HPV
رجبی میزان تأثیرگذاری کیفیت کمپوست بر تولید را ۷ تا ۱۰ درصد عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۱۸۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تن قارچ در کشور تولید میشود که ما با افزایش کمی و کیفی بستر میتوانیم ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن به این میزان تولید اضافه کنیم.
وی همچنین درباره وضعیت صادرات بستر قارچ از کشور گفت: در حال حاضر ما به کشور عراق، قطر و ارمنستان صادرات داریم اما میزان آن کمتر از سه درصد کل تولید و محدود است.
رجبی در بخش دیگری از سخنان خود یکی از مشکلات تولیدکنندگان و سرمایهگذاران این حوزه را دریافت مالیات دانست و افزود: بند ۸۱ قانون مالکیت مستقیم دریافت هر نوع مالیات را از فعالیتهای مربوط به تولیدات کشاورزی ممنوع کرده اما سازمان امور مالیاتی برخلاف این قانون از تولیدکنندگان بستر قارچ مالیات طلب میکند همچنین سازمان امور مالیاتی به صورت سلیقهای رفتار کرده و هم اکنون از تولیدکنندگان برخی استانها مالیات میگیرد و از دیگر استانها طلب مالیات نمیکند.
جام جم آنلاین