دلیل عدم اعتماد به واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی چیست؟

  • کد خبر : 357245
  • 28 دی 1399 - 0:36
دلیل عدم اعتماد به واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی چیست؟

 

اعتماد به واکسن خارجی

تجربه و شواهد از درستی بی‌اعتمادی به کشورهای غربی همچون آمریکا، انگلیس و فرانسه در حوزه‌هایی همچون ارائه دارو و واکسن حکایت می‌کند.

مسعود سلیمانی عضو هیئت علمی دانشگاه مدرس و رئیس مرکز سلول های بنیادی دانشگاه شهید بهشتی در نشست بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران که در رابطه با بحث تولید واکسن کرونا در کشور برگزار شد؛ گفت: واکسن همیشه جزو مواردی بوده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و بر همین اساس هم تولید آن زمان بر بوده است.

محقق و پژوهشگر در حوزه سلول‌ های بنیادی و هماتولوژی افزود: یک واکسن گاهی لازم است حدود ۱۰ تا ۱۵ سال مورد آزمایش و آزمون و خطا قرار گیرد تا تولید شود اما در بعضی از شرایط ممکن است این زمان کاهش یا افزایش پیدا کند.

اعتماد به واکسن خارجی

این استاد دانشگاه تاکید کرد: در بحث کرونا روند تولید واکسن مقدار سرعت گرفته، چون این بیماری به سرعت در حال گسترش بود و هم از لحاظ سلامتی و هم از لحاظ اقتصادی دارد دنیا را دگرگون می کند برای همین تولید واکسن برای این ویروس در بهتر است در برخی از کشورها آغاز شد و خوشبختانه در کشور ما هم از همان ابتدا برای این کار اقدام شد و با توجه به وضعیتی که پیش آمد تلاش بیشتری شد که این واکسن سریعتر آماده شود.

سلیمانی تصریح کرد: این ویروس دارد جمعیت هدف را با سرعت می زند به خاطر همین یک روز هم برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است برای همین هم با سرعت بالایی تولید واکسن در دستور کار قرار گرفته است.

هیچ واکسنی تائیدیه FDA ندارد

محقق و پژوهشگر در حوزه سلول‌های بنیادی و هماتولوژی درباره این سوال که آیا واکسن های تولید شده آمریکا مورد تائید FDA هستند؛ گفت: هنوز مهر تایید FDA بر روی هیچ کدام از واکسن‌های تولید شده نخورده است فقط گفته شده استفاده اضطراری و اورژانسی را قبول داریم، به خاطر همین شرکت‌هایی که در کشورهای مختلف از این واکسن ها استفاده می کنند تعهد می دهند که حق شکایت نداریم.

سلیمانی تصریح کرد: اکنون تقریباً نزدیک به ۲۱۰ شرکت دارند روی واکسن کار می کنند و تقریبا می شود گفت بیشتر کشورها به طرق مختلف روی این مسئله فعال هستند، آنهایی که سابقه قبلی دارند مقداری جلوتر از بقیه هستند. در کشور ما هم هفت یا هشت شرکت هستند که دارند روی بحث واکسن کار می کند و خیلی هم جای امیدواری وجود دارد.

چرا آمریکا واکسن کرونا را روی افراد مسن و دارای بیماری خطرناک آزمایش می کند؟

وی درباره این سوال که چرا آمریکا الان دارد واکسن خود را روی افرادی با سن های بالا و بین ۷۰ تا ۸۰ سال به بالا آزمایش می کند؟، گفت: اگر واکسن روی یک فرد با سن کم آزمایش کنند در آینده می توان عوارض جانبی آنرا محاسبه کرد ولی وقتی روی سن های بالا و افراد دارای بیماری خطرناک آزمایش می‌شود برای این است که این افراد چون عمر طولانی ندارند اگر در آینده عوارضی هم وجود داشته باشد مشخص نمی شود برای همین می بینیم که در آمریکا این واکسن را روی افراد با سن۷۰ سال به بالا و افرادی که مشکلات پرخطر دارند آزمایش می کنند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: اگر واکسنی هم وارد کشور شود اینگونه نیست که همه افراد جامعه از آن بتوانند استفاده کنند، معمولاً اینگونه است که اولویت بندی می شود و بر اساس اولویت این واکسن توزیع می شود. مانند کادر درمان که در معرض خطر بیشتری هستند، وقتی این افراد در اولویت هستند کنترل شوند جلوی خطرات گرفته می شود.

وی ادامه داد: زمان می شود واکسن هایی اعتماد کرد که فاز ۱ و ۲ و ۳ کامل تمام شود و مدت زمانی بگذرد و عوارض آن مشخص شود و بعد مورد استفاده عموم قرار گیرد.

برخی کشورها واکسن را خریداری کرده اند و منتظرند اگر روی مردم کشورهای دیگر جواب داد، آن را استفاده کنند

رئیس مرکز سلول های بنیادی دانشگاه شهید بهشتی گفت: البته برخی کشورها هستند که واکسن را خریداری کردند و استفاده نمی کنند و صبر می کنند تا کشورهای دیگر این واکسن را استفاده کنند، بعد اگر مطمئن شدند جواب می دهد و عوارضی ندارد استفاده خواهند کرد.

سلیمانی درباره اهمیت رعایت شیوه نامه های بهداشتی، اظهار داشت: وقتی پروتکل‌های ایمنی و بهداشتی رعایت شود عامل بسیار موثر و بازدارنده خواهد بود، مهمانی های شبانه یکی از عوامل افزایش شیوع کرونا در اروپا به دست برای همین هم نین سختگیرانه‌ای اتخاذ شد و در کشور ما هم می‌بینیم قوانینی برای مسئله گذشته شده است و لازم است که این پروتکل ها رعایت شود.

آمریکا واقعا اگر با مردم ماه مشکل ندارد پس چرا دارو را تحریم می کند؟

این استاد دانشگاه تصریح کرد: ظلمی که در اثر تحریم ها دارد به ملت ایران می شود مخصوصاً در بحث تحریم دارو بسیار زیاد است. علیرغم این شعارهایی در باره حقوق بشر می دهند می ‌بینیم که اجازه ورود دارو به ایران داده نمی شود!

وی افزود: مشکلاتی که در برخی داروها برای کشور به وجود آمد به خاطر همین تحریم ها بود، آمریکا واقعا اگر با مردم ماه مشکل ندارد پس چرا دارو را تحریم می کند؟ می‌گویند ما با مردم ایران مشکلی نداریم و مشکل ما با دولت ایران است! ولی آیا مگر تمام دارو را دولت و حکومت مصرف می کنند؟ این چیز بی معنایی است که می گویند و نشان می‌دهد دشمنی آنها اتفاقاً با مردم ایران است و این ثابت شده است. اینکه دارو را روی مردم می بندند آخر ظلم است.

>>>بیشتر بخوانید:

شأن و شایستگی ملت ما اجازه زدن واکسن خارجی را نمیدهد!

روحانی: می‌خواستند واکسن خارجی را روی مردم ما آزمایش کنند، نگذاشتیم!

سلیمانی یادآور شد: تخریب هایی که در رابطه با واکسن ایرانی می شود بسیار زیاد است ولی واقعیت ندارد. واقعا اگر واکسنی تاییدیه وزارت بهداشت و سازمان غذا و داروی کشورمان را بگیرد می‌توان به آن اطمینان داشت و مطمئناً سازمان غذا و دارو اینگونه نیست که بخواهد اینگونه مسائل را به خاطر برخیس چیزها نادیده بگیرد. قوانین سازمان غذا و داروی ما حتی سختگیرانه تر قوانین جهانی در این حوزه است.

چرا نسبت به خرید واکسن های آمریکایی و انگلیسی نگرانی وجود دارد ولی درباره دارو این نگرانی نیست؟

رئیس مرکز سلول های بنیادی دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که چرا ما نگرانی نسبت به استفاده از واکسن های آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی داریم ولی نسبت به داروهای این کشورها این نگرانی وجود ندارد؛ گفت: چون دارو مورد استفاده بیماران قرار می گیرد ولی واکسن را ما داریم به افراد سالم و با جمعیت بالایی می زنیم، پس باید خیلی حساسیت بیشتری نسبت به این موضوع داشته باشیم.

ایران در بحث تولید واکسن یک سابقه صد ساله دارد

سلیمانی تاکید کرد: گاهی ما پیشرفت هایی که در کشور داریم را یا نمی بینیم یا این که نمی خواهیم ببینیم، ایران در بحث تولید واکسن یک سابقه صد ساله دارد. یکی از روسای سابق انستیتو رازی می گفت حدود ۱۵ سال پیش سه کشور از آسیا انتخاب شدند تا در مجموعه بین المللی قرار گیرند و این سه کشور هند، ایران و چین بود یعنی ما به عنوان واکسن ساز بوده و هستیم.

چرا نباید به واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی اعتماد کرد؟

این استاد دانشگاه درباره این سوال که آبیا از نگاه علمی دستوری که رهبر معظم انقلاب در رابطه با عدم خرید واکسن های آمریکایی و انگلیسی دادند، تصمیم درستی بود یا نه؟ گفت: اگر به صورت علمی بخواهیم بررسی کنیم باید بگوییم که این واکسن جدید است و هنوز مشخص نشده واکسن ها خوب است یا نه. یک نکته دیگر هم اینکه در این نوع واکسن ها احتمال اینکه شیطنت شود؛ وجود دارد، پس باید مراقب باشیم.

وی افزود: از طرفی وقتی مقام معظم رهبری می گویند فلان واکسن را نخریم چون می دانند که ممکن است ۱۵۰ هزار دوز به ما بدهند و بعد از آن دیگر واکسنی به ما داده نشود تا مردم را تحت فشار قرار دهند. از طرفی هم سابقه فرانسه در ماجرای خونهای آلوده به کشور مشخص است، فرانسه دستگاه هایی برای پالایش خون به ما فروخت که آلوده به اچ آی وی بود با این که علم به این داشت که اینها آلوده به ویروس است پس باید نسبت به مسائل بسیار مراقب باشیم.

جام جم

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=357245

ثبت نظر

-