ریزش قیمت ۷۸ درصد شرکت های بورسی + نمودار

  • کد خبر : 355569
  • 24 دی 1399 - 16:42
ریزش قیمت ۷۸ درصد شرکت های بورسی + نمودار

به گزارش نیوز ، روز چهارشنبه شاخص کل ۳۰ هزار و ۸۴۲ واحد ریزش کرد و به رقم یک میلیون و ۲۲۹ هزار واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز ۸ هزار و ۴۰۶ واحد پایین آمد و در رقم ۴۵۴ هزار و ۷۸۶ واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس ۳۸۱ واحد افت کرد و به رقم ۱۸ هزار و ۳۲۰ واحد رسید. 

پیش گشایش بازار

در پیش گشایش معاملات امروز بورس، ارزش صف‌های خرید هزار و ۶۲۹ میلیارد تومان و ارزش صف‌های فروش  هزار و ۴۷۰ داشتند. بیشترین صف خرید به نمادهای سپیدار، چخزر و های وب تعلق داشت و وتوصا، کدما و سمگا بیشترین صف فروش را داشتند.

ریزش ۳۰ هزار واحدی

از ابتدای معاملات امروز، شاخص کل بورس روندی نزولی پیدا کرد و در پایان معاملات به رقم یک میلیون و ۲۲۹ هزار واحد رسید تا افت ۳۰ هزار و ۸۴۲ واحدی را ثبت کند.

شاخص کل هم‌وزن نیز ۸ هزار و ۴۰۶ واحد نزول کرد و در رقم ۴۵۴ هزار و ۷۸۶ واحد قرار گرفت. همچنین شاخص کل فرابورس ۳۸۱ واحد افت کرد و به رقم ۱۸ هزار و ۳۲۰ واحد رسید. 

بورسبورس

تداوم خروج پول حقیقی

امروز برای سومین روز پیاپی شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم. در معاملات امروز ۲ هزار و ۳۱ میلیارد تومان پول‌ حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز گذشته رشد ۶٫۷ درصدی داشته است. این بالاترین رقم خروج پول حقیقی در ۲۱ روز کاری گذشته از ۲۵ آذر به این سو است. 

بیشترین خروج پول حقیقی را سهام شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان بود. پس از شپنا، خودرو (ایران خودرو) و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

امروز در سمت تقاضا، ۷۸ درصد خریدها توسط معامله‌گران حقیقی و ۲۲ درصد توسط معامله‌گران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، ۹۳ درصد فروش‌ها توسط معامله‌گران حقیقی و ۷ درصد توسط حقوقی‌ها انجام شد.

افت قیمت ۷۸ درصد بازار

در پایان معاملات ‌روز چهارشنبه، ۸۸ نماد رشد قیمت داشتند که ۶۲ نماد بورسی و ۲۶ نماد فرابورسی بودند. همچنین ۳۷۳ نماد کاهش قیمت داشتند که ۲۶۵ نماد بورسی و ۱۰۸ نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، ۱۸ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۷۸ درصد بازار افت قیمت داشتند که این بالاترین درصد نزول قیمت در ۲۱ روز کاری گذشته است.

لیدرهای بازار

در معاملات روز چهارشنبه ‌شنبه فارس (صنایع پتروشیمی خلیج فارس)، فولاد (فولاد مبارکه) و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) نمادهای قرمزرنگ بازار بودند که بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل داشتند. 

گروه‌های قرمز بازار

در روز سقوط ۳۰ هزار واحدی شاخص بورس، قیمت سهام تمام شرکت‌های گروه‌های بانک‌ها و موسسات اعتباری، مخابرات، هتل و رستوران، خرده فروشی، استخراج ذغال سنگ و خدمات فنی و مهندسی با کاهش قیمت مواجه بودند. 

بورس

رشد ارزش معاملات فرابورس

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام نسبت به روز ‌گذشته ۴۷ درصد رشد کرد و به رقم ۲۵ هزار و ۱۶۴ میلیارد تومان رسید که از این میزان نزدیک به ۱۵ هزار میلیارد تومان به فرابورس اختصاص داشت. ارزش معاملات فرابورس نسبت روز گذشته رشد ۸۰ درصدی داشته است. همچنین امروز ارزش معاملات خرد بازار سهام ۰٫۸ درصد کاهش یافت و به رقم ۱۳ هزار و ۳۵۸ میلیارد تومان رسید.

افت ۲۵ درصدی تقاضای بازار

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های خرید ۲۵ درصد کاهش یافت و به رقم ۶۴۵ میلیارد تومان رسید. همچنین ارزش صف‌های فروش نیز ۱۴ درصد کاهش یافت و ۲ هزار و ۴۸۷ میلیارد تومان شد. 

عرضه و تقاضای بورس

در پایان معاملات امروز شرکت سپیدار سیستم آسیا (سپیدار) برای چهارمین روز پیاپی با صف‌ خرید ۲۳۵ میلیارد تومان در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از سپیدار، شرکت صنایع چوب خزر کاسپین (چخزر) و رایان هم افزا (رافزا) بیشترین صف خرید را داشتند. 

بیشترین صف فروش نیز به نماد وتوصا (گروه سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۳۴ میلیارد تومانی داشت. پس از وتوصا، شتوکا (توکا رنگ فولاد سپاهان) و کدما (معدنی دماوند) بیشترین صف فروش را داشتند. 

شستا در صدر جدول ارزش معاملات

در معاملات روز چهارشنبه شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (با نماد معاملاتی شستا) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد. در روزی که قیمت سهام شستا ۳٫۶ درصد رشد کرد، ارزش معاملات آن ۷۰۲ میلیارد تومان بود.

پس از شستا، ایران خودرو بیشترین ارزش معاملات را داشت و شپنا رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن شرکت دارویی برکت و سایپا در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

خودروسازان صدرنشین جدول حجم معاملات

در جدول حجم معاملات امروز، ایران خودرو با تعداد یک میلیارد و ۳۴۴ میلیون و ۹۱ هزار و ۵۸۵ سهم در صدر قرار گرفته است. سایپا در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به بانک تجارت تعلق داشت. بانک صادرات و شرکت گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو (خگستر) نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=355569

ثبت نظر

-