مهمترین عاملی که موجب مرگ بسیاری از بیماران کروناست

  • کد خبر : 35220
  • 20 فروردین 1399 - 20:12
مهمترین عاملی که موجب مرگ بسیاری از بیماران کروناست

کد خبر: ۱۴۸۹۷۸

تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ – ۱۶:۴۶

به‌نقل از مطالعه‌ای که پژوهشگران چینی به‌تازگی انجام داده‌اند، شمار زیادی از مبتلایان به کووید ۱۹ دچار مشکلات قلبی می‌شوند.

به گزارش نیوز، نتایج مطالعه‌ای جدید، نشان می‌دهد که از هر ۵ فرد مبتلا به کووید ۱۹، یک نفر دچار آسیب قلبی، نارسایی قلبی و در برخی موارد، مرگ می‌شود. از ۴۱۶ بیمار بستری‌شده، ۱۹ درصد نشانه‌های آسیب قلبی را نشان می‌دادند. حدود نیمی از کسانی که دچار آسیب قلبی شده بودند، دربرابر بیماری از پای درمی‌آمدند درحالی‌که این درصد برای افراد بدون آسیب قلبی، ۴/۵ درصد بود. پزشکان ایتالیایی نیز چنین مشکلات قلبی جدی را در ارتباط با شیوع ویروس کرونا گزارش کرده‌اند. طبق این گزارش‌ها، یک بیمار ۵۳ ساله که مشکل سلامتی خاصی نداشت، فقط یک هفته پس از تجربه‌ی تب و سرفه‌ی خشک در اثر کووید ۱۹، دچار میوکاردیت ( التهاب شدید قلب) شد. در موردی دیگر، نیویورک‌تایمز، فردی ۶۴ ساله در بروکلین را گزارش کرد که به‌خاطر انسداد سرخرگ به‌سرعت مورد درمان قرار گرفت اما معلوم شد که دچار حمله‌ی قلبی نشده بلکه در اثر ویروس کرونا به این مشکل دچار شده است.

از قبل می‌دانستیم که ریه‌های بیماران مبتلا به کووید ۱۹ تحت‌تأثیر ویروس کرونا قرار می‌گیرد؛‌ اما تمرکز عمدتا روی مشکلات تنفسی و کمبود دستگاه‌های تنفس مصنوعی بوده است. جان رامسفلد از دانشکده قلب و عروق آمریکا در مصاحبه با تایمز گفت:
    ما فقط درمورد ریه‌ها و نقش خود در حمایت از آن‌ها فکر می‌کردیم. سپس ناگهان درباره‌ی اثر احتمالی مستقیم ویروس کرونا روی قلب شنیدیم. این روند متخصصان قلب و عروق را سردرگم کرد و آن‌ها درحال تلاش هستند تا متوجه شوند آیا لازم است پیش‌آگهی‌ها و روش‌های درمانی موجود برای کووید ۱۹ تنظیم شود. ‌پاسخ این سؤال بسیار مهم است: آیا قلب آن‌ها تحت‌تأثیر ویروس قرار می‌گیرد و آیا می‌توانیم کاری درمورد آن انجام دهیم؟

اولریش جورد، متخصص قلب سیستم بهداشت مونته‌فیور در نیویورک در مصاحبه با ساینتیفیک آمریکن گفت:
    این ممکن است درنهایت جان بسیاری را نجات دهد.

اگرچه چیزی که هنوز مشخص نیست، مسئله‌ی همسبتگی یا علیت است: آیا مشکلات قلبی نتیجه‌ی فرعی واکنش بدن به ویروس است؟ (می‌دانیم که در موارد شدید، ذات‌الریه می‌تواند منجر به نارسایی قلبی شود)، یا این مشکلات به‌طور مستقیم به‌وسیله‌ی خود ویروس ایجاد می‌شود.

در این میان، آسیب‌پذیری افرادی که از پیش دچار مشکلات قلبی هستند، بیشتر است. محمد ماجید، استادیار قلب و عروق دانشکده پزشکی مک‌گاورن در مرکز علوم درمانی دانشگاه تگزاس در هیوستون و نویسنده‌ی مقاله‌ای که به مطالعه‌ی ارتباط میان کووید ۱۹ و بیماری قلبی‌عروقی پرداخته است، می‌گوید:
    به‌طورکلی، جراحت عضله‌ی قلبی می‌تواند در هر بیمار با یا بدون بیماری قلبی رخ دهد، اما خطر بروز آن در افرادی که از قبل دچار بیماری قلبی هستند، بالاتر است.

دانشمندان حدسیات مختلفی درمورد ارتباط میان ویروس و التهاب قلب مطرح می‌کنند. به‌گزارش نیویورک‌تایمز، مقادیر بیش از حد مواد شیمیایی که سیتوکین نام دارد، می‌تواند موجب بروز التهاب هم در ریه‌ها و هم در قلب شود. این پدیده به خاطر ‌از کنترل خارج‌شدن پاسخ سیستم ایمنی رخ می‌دهد.

طبق مطلبی که در ساینتیفیک آمریکن منتشر شده است، این امر می‌تواند همچنین مربوط به مواجهه با بارهای بالاتر ویروسی باشد، به این معنا که برخی بیماران باید با مقادیر بیشتری از ویروس در بدن خود مقابله کنند. آزمایش بیماران برای نشان دادن این ارتباط دشوار است. بیمارستان‌ها دارای منابع یا زمان لازم برای استفاده از الکتروکاردیوگرام روی بیماران کووید ۱۹ نیستند، به‌ویژه که تقریبا بیشتر آن‌ها درحالت ایزوله قرار دارند. اما فهمیدن این ارتباط می‌تواند ازنظر مبارزه‌ی موفقیت‌آمیز دربرابر همه‌گیری جهانی کووید ۱۹ مهم باشد. به‌گفته‌ی جورد:
    ما مجبوریم فرض کنیم که شاید ویروس به‌طور مستقیم روی قلب تأثیر می‌گذارد. اما فهمیدن این مسئله ضروری است.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=35220

ثبت نظر

-