حالا نامزدها ۸ نفر هستند که از این ۸ نفر یک نفر قطعاً نمیتواند به حدنصاب ۱۰ امضا برسد چرا که مجمع ۷۴ نفره فقط میتواند حداکثر ۷ نامزد را با ۱۰ امضا، ۱۰ امضا تأیید کند. البته شاید نفرات بیشتری در مرحله جمعآوری ۱۰ امضا از رقابت منصرف شوند. حالا که بهاروند وارد گود شده و قرار است برای خودش امضا جمع کند، تأییدیه گرفتن برای دیگران سختتر میشود. شما به دکتر قریب نگاه نکنید که میگویند وزارت ورزش پیشاپیش برایش امضا جمع کرده است، بقیه – البته بازهم غیر از جلالی که میگویند آرای عزیزیخادم به سبدش واریز میشود – برای پر کردن ۱۰ فرم تا ۲۸ بهمن کار فوقالعاده سختی دارند، مگر آن که پشت پرده با مهدی تاج بسته باشند!
مثلاً درباره حبیب کاشانی شایعه شده با تاج به توافق رسیده است. اگر اینگونه باشد هراتیان و ممبینی گزینههای مورد حمایت رئیس مستعفی فدراسیون فوتبال نخواهند بود. هرچند برخی نزدیکان فدراسیون میگویند شنیدهاند هراتیان با تأیید ساکت و ممبینی با مجوز تاج وارد شدهاند! گویا حبیب کاشانی مشکل بازنشستگی دارد و از آن جایی که عضویت در شورای شهر سابقه مدیریت لحاظ نمیشود، شاید به حد نصاب ۱۰ سال مدیریت هم نرسد، با این حساب از جمع نبی، هراتیان، ممبینی و حتی کلایی شهردار مشهد که حمایت احسان اصولی (رئیس هیئت خراسان) را پشت سر دارد، یک نفر گزینه مورد حمایت تاج میشود فعلاً باید منتظر دو اتفاق بود؛ اول اینکه نامزدها ۱۰ امضا و تأییدیه را از اعضای مجمع بگیرند و دوم این که تأیید صلاحیتها از وزارت ورزش بیاید. اگر برای رد یا تأیید صلاحیت، اساسنامه فدراسیون ملاک باشد، بازنشستهها منعی برای فعالیت ندارند، اما اگر قانون پارلمان مدنظر قرار بگیرد، بهاروند، حبیب کاشانی و تمام نامزدهای بازنشسته از دور رقابت خارج میشوند. در حالت اول رقابت اصلی میان کاشانی (به شرط هماهنگی با تاج) بهاروند، قریب که گزینه مورد وثوق وزارت است و جلالی که از طرف عزیزی خادم حمایت میشود خواهد بود، اما در حالت دوم با حذف بهاروند – که شایعه شده تهدید کرده اگر صلاحیتش رد شود انتخابات را برگزار نمیکند و فیفا را در جریان ماجرا میگذارد – و حاج حبیب احتمالاً دو قطبی قریب و جلالی شکل میگیرد، مگر آن که نبی تبدیل به گزینه مورد وثوق تاج شود یا رئیس مستعفی فدراسیون از هراتیان یا ممبینی حمایت کند. حالا بماند که بعضیها به قریب قول دادهاند فدراسیون هم مثل وزارت در نهایت از او حمایت خواهد کرد و قریب با همین وعده راضی شد به میدان بیاید… برای روشن شدن معادله رقابت باید اندکی صبر کرد.
گزینه مورد وثوق وزارت دکتر قریب است، رقیب او و گزینه فدراسیون کیست؟ تاج با حاجحبیب است یا نبی؟ با هراتیان و ممبینی چطور؟ به قول شاعر؛ تا یار (تاج) که را خواهد و میلش به که باشد!
کارشناسان و صاحبنظران پاسخ میدهند
رقابت اصلی برای ریاست فدراسیون بین کدام نامزدهاست؟
رسول کربکندی: یک فرد سیاسی موفقتر میشود
کارشناس فوتبال کشورمان در این خصوص گفت: اگر قرار باشد فردی رئیس شود، اما تصمیمات کلان را بیرون فدراسیون بگیرند همان بهتر که یک نفر آدم سیاسی رئیس فدراسیون شود. مثل صفایی فراهانی که از قدرت سیاسی بالایی برخوردار بود و به هیچکس باج یا سواری نمیداد لذا بهنظرم آن فرد، سیاسی باشد موفقتر خواهد بود. حالا اگر قدرت مالی هم داشته باشد و بتواند تأمین اعتبار کند که چه بهتر میشود. امیدوارم این اتفاق مثبت در فوتبال ما رقم بخورد.
ناصر نوآموز: اعضای مجمع باید به بهترین فرد رأی دهند
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال در این خصوص گفت: به هر حال کسانی که نامزد ریاست فدراسیون فوتبال شدهاند حتماً این شرایط را در خودشان دیدهاند که میتوانند به فوتبال کمک کنند. حال این وظیفه سنگین اعضای مجمع است که از بین نامزدها فردی که میتواند مؤثر واقع شود و فوتبال را در مسیر درست خودش هدایت کند، انتخاب کنند. من نمیدانم شانس چه کسانی بیشتر است، ولی به هر حال امیدوارم فوتبال دست فوتبالیها باشد و تمام تصمیماتی که گرفته میشود برای پیشرفت فوتبال مؤثر باشد.
حسن حبیبی: خدا کند فوتبال دست ناپدری نیفتد
کارشناس فوتبال کشورمان در این خصوص گفت: وقتی فوتبال دست اهالی فوتبال و فوتبالیها نباشد هیچچیز درست نمیشود. از رأس هرم تا کوچکترین عضو فدراسیون فوتبال باید فوتبالی باشند، ولی متأسفانه سالهاست که اینطور نبوده و مشکلاتمان سر به فلک کشیده است. به نظرم هر کسی که لابی سیاسی داشته باشد و پشت پرده ببندد رئیس میشود. این وسط فوتبال است که دست غیرفوتبالیها میافتد و به قول معروف تصمیمگیرنده در آن ناپدری خواهد بود.
بیژن ذوالفقارنسب: مهندسی شده نباشد، بهترین فرد رأی میآورد
کارشناس فوتبال کشورمان در این خصوص گفت: قطعاً این آقایانی که نامزد انتخابات شدهاند از شرایط لازم برای حضور در رأس هرم فدراسیون برخوردار هستند، اما به شخصه نمیدانم چه برنامههایی اعم از کوتاهمدت یا بلندمدت دارند و از چه کارگروهی برای پیشبرد کارهای فدراسیون بهره خواهند برد لذا معتقدم دید ورزشی، عقلانیت و صلاحدید اعضای مجمع تعیینکننده خواهد بود. اگر انتخابات مهندسی نشود و سالم باشد قطعاً فرد انتخاب شده میتواند بهترین عملکرد را در فوتبال داشته باشد.
مازیار ناظمی: حضور افراد با تمایلات فکری و سیاسی مختلف نشانه خوبی است
سخنگوی وزارت ورزش و جوانان در این خصوص گفت: اولاً که انتساب نامزدها به وزارت ورزش به هیچ عنوان صحت ندارد. حضور افراد با تمایلات فکری و سیاسی مختلف در انتخابات فدراسیون فوتبال نشانه خوبی است و باید آن را به فال نیک گرفت و نشان میدهد که اعتماد خوبی در این خصوص وجود دارد. ما هم تضمین میکنیم که انتخابات فدراسیون فوتبال در نهایت سلامت و بیطرفی برگزار شود و وزارت ورزش و جوانان فقط وظیفه نظارتی و رعایت قوانین عمومی را برعهده خواهد داشت.