حفر ۱۱۴ حلقه چاه
موسوی گفت: از مجموع چاههای حفرشده سه حلقه اکتشافی، ۳۹ حلقه توسعهای/ توصیفی و ۷۲ حلقه تعمیری/ تکمیلی بود که ۸۱ حلقه در گستره شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، ۱۶ حلقه شرکت نفت فلات قاره، چهار حلقه شرکت نفت مناطق مرکزی، سه حلقه در شرکت مهندسی و توسعه متن، هفت حلقه در قالب پروژهای و سه حلقه برای مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران حفر شد.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران افزود: تحقق ۱۶۳ هزار و ۹۸۱ متر حفاری چاهها از دستاوردهای سال گذشته است که از این رقم ۲۲ هزار و ۸۰۸ متر در پروژههای کلید در دست و ۲۴ هزار و ۴۴۰ متر حفاری به روش افقی و جهتدار بوده است. در این مدت ۲۸ دستگاه حفاری در زمینه حفر چاههای توسعهای، ۶ دکل در چاههای اکتشافی، دو دکل در چاههای توصیفی و ۲۴ دستگاه در چاههای تعمیری استفاده شد و ۱۲ دستگاه نیز در مراحل بازسازی، تجهیز قطعه و کاریابی قرار داشتند.
موسوی گفت: در موضوع خدمات یکپارچه فنی و مهندسی نیز که بخش عمده آن در ارتباط با تکمیل و تعمیر چاهها در مراحل حفاری و یا در حال بهرهبرداری است، تلاش جمعی همکاران در مدیریتهای خدمات فنی و عملیات ویژه حفاری منتج به تحقق ۵ هزار و ۶۵۸ مورد خدمات متنوع شد.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران افزود: از اقدامهای مؤثر سال قبل که انتظار میرود در سال ۹۹ شاهد اجرایی شدن آن باشیم بهکارگیری ۱۹ دکل حفاری خشکی در اجرای پروژههای مرتبط با طرح ۲۸ میدان نفتی در مناطق نفتخیز کشور و حاصل تعامل و تفاهم با شرکتهای بخش خصوصی فعال در عرصه صنعت نفت است که به امضای مشارکتنامه، تفاهمنامه و توافقنامههای متعدد منتهی شد.
به گفته موسوی، پروژههای میدانمحور از صفر تا ۱۰۰ در دو بخش زیرسطحی و روسطحی اجرا میشود و این شرکت در بخش تأمین دکل و همچنین خدمات یکپارچه فنی و تخصصی در پروژههای پیشگفته مشارکت خواهد داشت.
همافزایی مستمر با شرکتهای داخلی
وی افزود: ساخت دستگاه حفاری خشکی سنگین ۷۲ فتح که بخش قابلتوجه آن در کارگاههای جهاد دانشگاهی کشور با همکاری متخصصان شرکت ملی حفاری ایران طراحی و ساخته و با حضور وزیر نفت اواخر سال ۹۸ در منطقه صنعتی اهواز رونمایی شد از جمله دستاوردهای تعامل و مشارکت این شرکت با سازندگان داخلی به شمار میآید.
موسوی به تقویت همکاری و همافزایی مستمر با سازندگان و صنعتگران داخلی در سال ۹۸ اشاره و اظهار کرد: در نتیجه این تعامل در این مدت، ۲۸۰ قطعه مهم و پرمصرف حفاری برای نخستین بار در کشور بومیسازی شد و در چرخه مصرف قرار گرفت و با احتساب آن شمار قطعات ساخت داخل به بیش از ۵ هزار و بر اساس تعدد تولید به ۲۱ هزار قطعه بالغ شد. همچنین با پیگیریهای مؤثر و مساعدت معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، بخش عمدهای از مطالبات سازندگان قطعات و تجهیزات و دیگر شرکتهای پیمانکاری طرف قرارداد به آنان پرداخت شد.
وی با بیان اینکه این شرکت در مدت پیشگفته با ۲۰۰ شرکت سازنده و تولیدکننده قطعه و تجهیز در استانهای صنعتی کشور و بیشتر استان خوزستان همکاری داشته است، افزود: هماینک نیز طراحی و ساخت شماری قطعات و تجهیزات در داخل در دست اقدام است و با توجه به نامگذاری امسال بهعنوان سال جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری، تلاش بر این است که با همافزایی و همراهی بیشتر، کمیت و کیفیت تولیدات ساخت داخل مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.
موسوی پیشرو بودن این شرکت در برگزاری دورههای آموزش تخصصی برای کانیوزن شرکت در سطوح مختلف، برنامهریزی کاربردی برای روزآمدسازی دکلها و تجهیزات تخصصی حفاری با توجه به برخورداری شرکت از ۷۰ دستگاه حفاری خشکی و دریایی و انبوه تجهیزات مربوط به خدمات فنی و مهندسی، توجه به مسائل حقوقی و رفاهی کانیوزن، تغییرات ساختاری شرکت و تطبیق آن با ساختار شرکت ملی نفت ایران و تقویت انضباط اداری، مالی و عملیاتی در بخشهای صف و ستاد را از نکات برجسته در فهرست برنامههای سال گذشته شرکت عنوان کرد که با همدلی و همراهی مجموعه کانیوزن، اجرایی و با اقبال مواجه شد.
مواجهه با ۲ بحران سیل و کرونا
موسوی اظهار کرد: در این زمینه ضمن اجرای دقیق دستورعملهای وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای پیشگیری و کنترل شیوع این ویروس، تحقق برنامههای تولید شرکت ملی نفت ایران با انجام حفاری چاههای نفت و گاز بدون وقفه استمرار دارد و کانیوزن عملیاتی شرکت در چارچوب ضوابط و دستورعملهای تعریفشده با پشتکار در شرایط ایمن در حال انجام وظیفه هستند.