محمد اصغرزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار نیوز افزود: اواسط هفته گذشته متوجه تلفات غیر متعارف ۲ واحد مرغداری در استان شدیم که از همان ابتدا نسبت به قرنطینه کامل واحد مرغ تخمگذار و استقرار نیروها در آنجا اقدام شد.
وی گفت: مهارهایی که نیاز بود طبق پروتکلهای بهداشتی ستاد ملی مبارزه با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان صورت گرفت و تمامی محصولات این واحدها توقیف شد و اجازه خروج آنها داده نشد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی اظهار داشت: حدود پنج روز است که همکاران ما نسبت به مهار این ۲ واحد مرغداری اقدام کردند که یک واحد تمام شد و یک واحد هم امروز مختومه میشود تا از انتشار این ویروس به سایر واحدها جلوگیری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه هیچ محصولی از این واحدها وارد بازار نشده است افزود: پیوسته سوال میشود که آیا تخم مرغ استان مشکل دارد؛ در حالی که تمامی محصولات داخل بازار و فراوردههای دام و طیور تحت نظارت دامپزشکی است، سلامت مردم خط قرمز ما است و هیچ گونه مماشاتی در این زمینه صورت نمیگیرد.
اصغرزاده بیان کرد: ما هم از همین محصولات مانند مردم استفاده میکنیم و حمل و نقل فراوردههای مرغ و تخم مرغ به خارج استان با مجوز دامپزشکی هیچ منعی ندارد و تولیدکنندگان طبق مجوز صادر شده میتوانند به این کار اقدام کنند.
وی گفت: پیگیریها برای ورود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دُز واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به خراسان جنوبی صورت گرفته است که ۷۵۰ هزار دز واکسن امروز وارد استان میشود.
وی ادامه داد: مرغدارانی میتوانند این واکسن را دریافت کنند که طبق نظر دامپزشکی واحدهای آنها عاری از هر گونه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان باشد و قبل از واکسیناسیون، آزمایشهای لازم مورد تایید قرار گرفته باشد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: خوشبختانه کانون جدید بیماری در استان خراسان جنوبی غیر از ۲ واحد قبلی شناسایی نشده و با رصد و پایشهایی که انجام دادیم، سه واحد مشکوک بود که پس از انجام آزمایش، عاری از بیماری اعلام شد.
وی افزود: یک واحد مشکوک داریم که در حال بررسی است و نتیجه آن امروز اعلام میشود.
اصغرزاده تصریح کرد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که سویههای مختلفی دارد و خوشبختانه سویه مشاهده شده در خراسان جنوبی (H۵N۸) تاکنون ابتلای انسانی در مورد آن مشاهده نشده است.
وی گفت: بنابراین نگران بحث انسانی و فراوردهها نیستیم فقط موضوع انتشار ویروس است تا در بازه زمانی کوتاهتر ویروس مهار شود و به سایر واحدها گسترش پیدا نکند که تاکنون نتیجه خوبی گرفتیم.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: مرغداران هم نسبت به رعایت امنیت زیستی توجه کنند زیرا آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در صورت شیوع تلفات سنگینی خواهد داشت و حفظ سرمایه دام و طیور استان برای ما بسیار مهم است.
وی گفت: کارشناسان دامپزشکی به صورت روزانه وضعیت سلامت واحدها را رصد میکنند و از مرغداران درخواست داریم در صورت مشاهده هر گونه علایم بیماری در مرغداریها موضوع را بسرعت به دامپزشکی گزارش کنند.
اصغرزاده بیان کرد: تخم مرغ در بازار هیچ گونه مشکلی ندارد و مورد تایید دامپزشکی است همچنین با پختن تخم مرغ و حرارت بالای ۵۰ درجه ویروسها حتی کرونا هم از بین میرود و جای نگرانی نیست.
۷۸۹ واحد مرغداری گوشتی و ۴۹ واحد مرغداری تخمگذار و پولت در خراسان جنوبی فعال است.