شکرک زدن عسل نشانه بی کیفیتی است؟

  • کد خبر : 32131
  • 26 تیر 1400 - 10:13
شکرک زدن عسل نشانه بی کیفیتی است؟

نیوز: عسل مایعی شیرین است، که توسط زنبورها از شهد گلها ساخته می شود. عسل از لحاظ رنگ و شفافیت طبقه بندی می شود، مانند عسل کهربایی طلایی رنگ که اغلب مقداری قیمت بیشتری از انواع تیر طرح خود دارد. عطر و طعم خاص عسل، با توجه به نوع گل هایی که از آن شهد به دست آمده است، متفاوت است. رییس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران گفت که شکرک زدن عسل بعد از چند ماه نشانه طبیعی بودن آن است و عسلی که شکرک نزند حتما به آن مواد نگهدارنده اضافه شده است.

عبدالرضا بیگناه در پاسخ به اینکه آیا شکرک زدن عسل نشان دهنده نامرغوب بودن عسل است یا خیر گفت: به دلیل اینکه عسل را نمی شناسیم تصور می کنیم هر زمان که عسل شکرک زد پس تقلبی است، در حالی که این تفکر کاملا اشتباه است و شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن نیست بلکه اتفاقا برعکس است، یعنی عسل طبیعی و خالص بعد از چندماه شکرک می زند و عسلی که شکرک نزند حتما به آن مواد نگهدارنده اضافه شده است.

رطوبت عسل و شکرک زدن

وی با بیان اینکه عسل ماندگاری بالایی دارد، گفت:هرچه رطوبت عسل بیشتر باشد زودتر شکرک می زند و اگر رطوبت آن نیز کمتر شود این پدیده دیرتر اتفاق می افتد.رییس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه سالانه حدود ۸۵هزارتن عسل در کشور تولید و حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن صادر می شود، اظهار کرد: استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، مازندران و فارس بیشترین تولیدات عسل را دارند.

شکرک زدن عسل

وی در پاسخ به این سوال که چطور می توان عسل با کیفیت را از عسل بی کیفیت تشخیص داد، گفت: شرکت های بزرگ ثبت شده که بسته بندی عسل را انجام می دهند مسئول فنی آزمایشگاه دارند و کیفیت عسل تولید شده را بررسی می کنند. از طرفی سازمان های مربوطه، چون سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو نیز نظارت مستقیم بر این شرکت ها دارند و اگر این شرکت ها مرتکب تخلفی شوند توسط تعزیرات جریمه خواهند شد؛ بنابراین شرکت های معتبر و ثبت شده عسل با کیفیت دست مردم می دهند.

>>>بیشتر بخوانید:

ترفندهای خانه داری؛ عسل شکرک زده

کیفیت عسل

به گفته او، گاهی مردم عسل را از افراد متفرقه و بدون هیچ نام یا لیبلی خریداری می کنند که سرشان نیز کلاه می رود.رییس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران با اشاره به اینکه آب و هوا و میزان رطوبت، تنوع گیاهی، نوع منطقه (کوهستانی، دشت و…) و رنگ گل کیفیت عسل را تعیین می کنند و برای شناخت نوع و کیفیت عسل باید با اقلیم مناطق آشنا بود، گفت:مواد اولیه عسل گل است و حدود ۲هزارگونه گل در کشور داریم و همین امر باعث می شود تنوع عسل نیز در کشور بالا رود که از انواع عسل نیز می توان به عسل گون، کنار، شبدر، کاکوتی، یونجه، آویشن و.. اشاره کرد.

وی اضافه کرد: افراد می توانند براساس ذائقه شان عسل مورد نظر را تهیه کنند و شرکت های بسته بندی نیز معمولا مشخصات عسل را بر روی بسته ذکر می کنند تا افراد با آگاهی از محتویات آن، نسبت به خرید عسل اقدام کنند.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=32131