ارسال ماه نورد اماراتی «راشد» به سوی ماه در سال ۲۰۲۴+عکس

  • کد خبر : 292787
  • 06 آذر 1399 - 15:00
ارسال ماه نورد اماراتی «راشد» به سوی ماه در سال ۲۰۲۴+عکس
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، شیخ نشین متمول خلیج فارس تیر ماه امسال با پرتاب مدارگرد «امید» به سوی مریخ عزم خود برای قدم گذاشتن در مسیر اکتشافات فضایی را به رخ کشید و گام بعدی آنها شامل ارسال ماه‌نورد به سوی قمر زمین می‌شود. این مدارگرد کوچک که به افتخار «شیخ راشد بن سعید» حاکم سابق دوبی «راشد» نامگذاری شده، تماما توسط «مرکز فضایی محمد بن راشد» (MBRSC) تولید می‌شود.
ماه‌نورد راشد فعلا مراحل طراحی را سپری می‌کند و قرار است در ۲۰۲۲ تولید شده و پیش از ارسال به سوی ماه در ۲۰۲۴ مورد آزمایش قرار گیرد. راشد با ۴ چرخ و ۱۰ کیلوگرم وزن بسیار سبکتر از فضاپیمای ۱۴۰ کیلوگرمی چین است که آخرین بار روی کره ماه فرود آمد. طول و عرض کاوشگر به ترتیب ۵۳.۵ و ۵۳.۸۵ سانتی متر مربع بوده و ارتفاع آن هم از ۸.۴۹ سانتی‌متر فراتر نمی‌رود.


ارسال ماه نورد اماراتی «راشد» به سوی ماه در سال ۲۰۲۴+عکس

کاوشگر امارات قرار است در مکانی نزدیک به خط استوا فرود بیاید که پیش از این مورد اکتشاف قرار نگرفته است. «عدنان الرئیس»، مدیر برنامه مریخ در MBRSC می‌گوید:
«ما برای اولین بار تصاویری از این ناحیه خاص را ثبت و ارائه خواهیم کرد و دانشمندان در سراسر دنیا امکان مطالعه آنرا خواهند داشت.»


ارسال ماه نورد اماراتی «راشد» به سوی ماه در سال ۲۰۲۴+عکس

این کاوشگر به دو دوربین با رزولوشن بالا، سنسور ۳ بعدی زمان پرواز و همچنین دوربین میکروسکوپی مجهز خواهد بود که امکان ثبت جزییات با وضوح بالا و عکسبرداری حرارتی را به آن می‌دهند. یکی دیگر از تجهیزات ردیاب لانگمویر است که در بررسی پلاسما کاربرد دارد و ممکن است به مشخص شدن دلیل چسبناک بودن غبار روی ماه کمک کند. پیش از این هندی‌ها سعی در فرود فضاپیمایی با این ابزار داشتند که در نهایت به شکست انجامید.
فرود آوردن کاوشگر روی سطح ماه بسیار دشوار و پیچیده است تا جایی که ۵۰ درصد ماموریت‌هایی که با این هدف صورت می‌گیرد به شکست منتهی می‌شود. از اینرو امارات تصمیم گرفته به جای توسعه فرودگر بومی با ناسا یا شرکت‌های دیگر همکاری کند. با مشخص شدن فرودگر باید سراغ راکت رفت که در این مورد هم گزینه‌های نظیر ژاپن، روسیه و اسپیس ایکس در دسترس هستند.
سازمان فضایی امارات امیدوار است نتایج این پروژه به یافتن پاسخ برای برخی سوالات در مورد نحوه شکل‌گیری منظومه خورشیدی و همچنین تاسیس پایگاهی تحقیقاتی روی کره ماه کمک کند. الرییس می‌گوید:
«این ماموریت یک هدف استراتژیک دیگر هم دارد که ارتقای قابلیت‌های تحقیقاتی و توسعه‌محور کشور است و علاوه بر این نسل جوان را به تحصیل در حوزه‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات تشویق می‌کند»


ارسال ماه نورد اماراتی «راشد» به سوی ماه در سال ۲۰۲۴+عکس

MBRSC که در سال ۲۰۰۶ راه‌اندازی شد قبلا ماهواره‌هایی را نیز توسعه داده و متخصصان این مرکز در حال توسعه دانش و فناوری‌هایی هستند که جایگاه امارات در زمینه علوم فضایی را ارتقا می‌بخشد. به گفته الرئیس پرتاب این ماه‌نورد گام اول است و اهداف بعدی آنها انجام ماموریت‌های سرنشین دار به مقصد کره ماه و مریخ است.
ارسال ماه‌نورد تا کنون چندان رایج نبود و حتی تعداد مریخ نوردها از این دستگاه‌ها بیشتر است اما اکتشافات اخیر درباره وجود منابع آبی باعث شد کشورهای دیگری از جمله آمریکا، بریتانیا، روسیه و ژاپن نیز در صف پرتاب ماه‌نورد قرار بگیرند.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=292787

ثبت نظر

-