زهرچشم نوسان دلار از نوسانگیران

  • کد خبر : 235930
  • 02 آبان 1399 - 19:28
زهرچشم نوسان دلار از نوسانگیران

 

 

نیوز:  به گزارش نیوز، آنچه که بازار ارز و نوسان دلار در این هفته نشان داد، وجود نیروهای نوسان‌ساز با قدرت بالا بوده است. با اینکه برخی ریزش ۱۰ درصدی دلار در روز سه‌شنبه را سرآغازی بر روند کاهشی دلار تلقی کردند، اما این کاهش به سرعت پاسخ داده شد و نرخ فروش هر اسکناس آمریکایی تا مرز ۳۰ هزار تومان پیش رفت، اگرچه حداقل در این هفته نتوانست این مرز را برای بار دوم بشکند.

باید توجه کرد که دلار پس از ورود به کانال ۳۰ هزار تومان، برای اولین بار بود که خیلی زود و با گذشت حدود ۱۰ روز به زیر این کانال قیمتی باز می‌گردد. ماندگاری ۱۰ روزه بالای کانال ۳۰، نمی‌تواند مهر ورود دلار به کانال جدید را صادر کند؛ اما اگر نرخ دلار بتواند بار دیگر از مرز حساس ۳۰ هزار تومان عبور کند، معنای دیگری خواهد یافت. فعلا روند قیمتی بازار نشان داد که حتی مرز ۳۰ هزار تومان را به عنوان کف نشناخته است و به راحتی در مسیر کاهشی از آن رد شد. در حالیکه اگر عدد ۳۰ هزار یک کف مطمئن بود، شکست رو به پایین آن، باید زمان بیشتری می‌گرفت. در نتیجه واکنش قیمت به عدد ۳۰ در هفته پیشرو، می‌تواند اهمیت زیادی داشته باشد، به خصوص اینکه عقربه زمانی به موعد انتخابات آمریکا نزدیکتر می‌شود.

 

احتیاط! در منطقه پرخطر دلار قدم نزنید | واهمه نوسانگیران از واکنش بازار به  سقف ۲۶ هزار تومان - همشهری آنلاین

۳ عامل نوسان افزایشی

شباهت‌های مهر ۹۹ به مهر ۹۷، بیش از پیش شد. با اعلام روز گذشته مرکز آمار، نرخ تورم ماهانه در اولین ماه پاییز به ۷ درصد رسید؛ عددی که در دهه ۹۰ تنها یک نمونه دارد که در مهر ۹۷ ثبت شده بود که آن معادل ۷٫۱ درصد بود. به نظر این شباهت بیش از هر چیز متاثر از تحولات بازار ارز است(رابطه نرخ ارز و تورم).

نرخ ارز در مهر ۹۷ با دلار ۲۰ هزار تومانی دست و پنجه نرم می‌کرد و در مهر ۹۹، با دلار ۳۰ هزار تومانی. در آن سال، پس از مهر ماه دلار روندی کاهشی را ثبت کرد و به نصف قیمت در انتهای سال رسید. اما این بار، یک گردنه وجود دارد که ۱۱ روز دیگر، سررسید می‌شود (موعد انتخابات آمریکا). تورم بالا در ابتدای پاییز، می‌تواند بر موج انتظارات تورمی سوار شود و ترس از بی‌ارزش شدن ریال، بار دیگر جریانی از تقاضا را به سمت بازار ارز هدایت کند.


۵ پیش بینی از نوسان دلار بر بازار سهام


 

نوسان دلار و فعالان بازار سکه

در کنار این مسئله، معامله‌گران روزانه بازار تمام تلاش خود را به کار خواهند بست تا قبل از ۱۳ آبان، بیشترین نوسان را از قیمت دلار بگیرند. خبر انتخابات خبر داغی است و می‌تواند هر آن بر عطش نوسانات بدمد. هر گاه نظرسنجی‌ها به سمت گزینه مطلوب بازار پیش رود، باید منتظر شدت گرفتن شگردهای نوسانگیری نیز بود.

اما عامل دیگری که می‌تواند به خصوص در بازار سکه موجب تهییج انتظارات شود، انتظار افزایشی از قیمت طلا است. همچنان فعالان بازار سکه معتقدند که رکود جهانی ناشی از کرونا قابل تمدید است و بسته‌های مالی و حمایتی بیشتری در راه اقتصاد جهان است و این مسئله موجب افزایش نقدینگی و رشد قیمت طلا خواهد شد.

هر چند سکه بخشی از حباب قیمتی خود را در هفته جاری از دست داد، اما امید سکه‌بازان به بسته حمایت مالی در آمریکا دوخته شده است. باید توجه کرد که افزایش قیمت سکه مخصوصا در حالت حبابی، ضریب التهاب در بازار ارز را نیز افزایش می‌دهد.


نوسان دلار و سکه در خط مرزی


سکه و دلار کانال عوض کردند/حمله نوسان‌گیران به بازار - خبرگزاری خبرآنلاین -  آرشیو نیوز

نیروهای کاهشی بازار نوسان دلار

اما عوامل کاهشی هم در بازار، نسبت به هفته‌های پیشین تقویت شده‌اند. نخستین عامل را می‌توان به حضور فعالانه‌تر بازارساز ارزی منسوب کرد. بانک مرکزی در طول ۱۰ روز اخیر، هر روز گزارش ارزی منتشر کرده و تصویر بازار را به شکل شفاف به عموم جامعه ارائه داده است. هر روز مشخص است که به شکل اسکناس و حواله، چه میزان ارز تزریق شده و میزان تقاضا در بازار به چه صورت است. این تصویر شفاف، یک مزیت دارد و آن اینکه، ظن تضعیف سمت عرضه و تخلیه ذخایر ارزی را به عقب می‌راند. به همین دلیل، افرادی که با دید میان‌مدت به بازار ارز پناه برده بودند، اکنون با تردید بیشتری به بازار می‌نگرند.

 

نوسان دلار و ریاست جمهوری ترامپ

در کنار این مسئله عدم قطعیت‌های سیاسی به اوج خود رسیده است. در حالیکه تا چندی پیش نوسانگیران تمدید ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا را تبلیغ می‌کردند، اکنون نظرسنجی‌ها خلاف این نظر را نشان می‌دهد. این مسئله موجب شده تا قرارگیری در پوزیشن خرید برای کسب حداکثر سود از انتخابات آمریکا، به حاشیه رود.

تاکتیک دیگری که از سوی بانک مرکزی به عنوان نیروی کاهشی در بازار جلوه کرده، سیاست‌های کلان پولی بوده است. افزایش نسبت ذخیره قانونی بانک‌ها و فاصله‌گیری نرخ سود بین بانکی از کف دالان، موجب قبض نقدینگی شده است. کاهش دسترسی بانک‌ها به نقدینگی در مرحله بعد خود را در اقتصاد نشان خواهد داد و این یعنی، هیزم تقاضای سفته‌بازی رو به خاموشی خواهد رفت.

 

خبر مرتبط:

همتی خبرداد؛ تامین ۱۸.۵ میلیارد دلار ارز توسط بانک مرکزی و بازار ثانویه

ایا کاهش نرخ دلار ادامه دارد؟

دلار در صرافی‌های بانک‌ها چند؟

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=235930

ثبت نظر

-