طرز تهیه شیرینی موچی؛ دسر متفاوت ژاپنی+ فیلم

  • کد خبر : 231565
  • 29 مهر 1399 - 0:49
طرز تهیه شیرینی موچی؛ دسر متفاوت ژاپنی+ فیلم

 نیوز: طرز تهیه شیرینی موچی بسیار آسان است. چون هم مواد آن در دسترس است و هم پختن آن سخت نیست. یعنی تهیه موچی بدون مایکروویو (طرز تهیه موچی روی گاز) و دستگاه های دیگر به راحتی صورت می گیرد. مورد دیگر که طرز تهیه موچی(کیک برنجی) را ساده و بدون دردسر کرده این است که می توانید برخی مواد آن را به راحتی جایگزین کنید.

تاریخچه موچی

گفته می‌شود نخستین بار چینی‌ها برای اینکه بتوانند از گوشت تازه ماهی استفاده کنند، آن را دور برنج تخمیر شده می‌پیچیدند و هنگام صرف کردن، تنها از گوشت تغذیه می‌کردند. این غذا سپس در ژاپن نیز مطرح شد و آن‌ها با تغییر طرز تهیه آن، امضای خود را تا ابد روی سوشی‌ها گذاشتند. تاریخچه موچی نیز شباهت زیادی به سوشی دارد. موچی نخستین بار در چین باستان تهیه شد، اما ژاپنی‌ها با تغییر دادن روش تهیه و طبخ آن کاری کردند که امروزه هنگام شنیدن نام موچی تنها به یاد یک شیرینی ژاپنی بیافتیم.

موچی ژاپنی که بافت آدامس مانند داشت، محبوبیت زیادی در ادوار مختلف پیدا کرد و در مراسم یا حتی افسانه‌های ژاپنی دیده شد. برای مثال در اواخر قرن هشتم افسانه‌ای از موچی به وجود آمد که گفته می‌شد اگر یک مرد ثروتمند از برنج‌های باقی‌مانده زمینش موچی صاف (نه گرد) بپزد و با تیرِ کمان روی آن شلیک کند، شیرینی موچی به یک پرنده سفید رنگ تبدیل شده و به آسمان پرواز می‌کند. بعد از آن، زمین‌های برنج آن مرد ثروتمند حاصل خیزی خودش را از دست می‌دهد و او فقیر می‌شود. به گفته افسانه‌های ژاپنی، موچی که به شکل گرد تهیه می‌شود قدرت روحانی دارد.

بعد از داستان و افسانه‌های مختلف، پختن موچی در مراسم مذهبی و فرهنگی گسترش یافت. از قرن ۱۱ میلادی خوردن موچی پس از تولد نوزاد، عروسی، روز کودک، روز دختر، آغار بهار و سال نو ژاپنی مرسوم شد.

موچی یکی از دسر‌های جذاب ژاپنی است که با آرد برنج درست می‌شود و طعم متفاوتی دارد.

 

مواد لازم برای دسر شیرینی موچی(موچی کره ای):

آرد برنج سفید: ۱ لیوان
آب: ۲/۳ لیوان
نمک دریایی یا نمک ساده: ½ قاشق چایخوری
شکر سفید: ۳ قاشق غذاخوری
توت فرنگی: ۲۰۰ گرم
پودر نشاسته: نصف لیوان

طرز تهیه موچی روی گاز و مایکروویو (دستور پخت شیرینی موچی) با مغز توت فرنگی:

۱. برای تهیه کیک برنجی با مغز توت فرنگی آرد برنج و شکر و نمک را مخلوط کرده و ۲ بار الک می‌کنیم.

۲. سپس ۲/۳ لیوان آب را به آن اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم.

کیک برنجی با مغز توت فرنگی آرد برنج و شکر و نمک

۳. سپس روی ظرف را با نایلونی پوشانده و به مدت یک دقیقه در ماکرویو قرار می‌دهیم، پس از یک دقیقه مواد را خارج کرده هم بزنید و دوباره برای مدت ۱ دقیقه دیگر در ماکرویو قرار بدهید.

ظرف را با نایلونی پوشانده و به مدت یک دقیقه در ماکرویو قرار می‌دهیم

۴. بهتر است این مراحل را ۳ بار تکرار کنید تا کیک برنجی به خوبی پخته و منسجم شود.

 

طرز تهیه شیرینی موچی روی گاز (بدون مایکروویو و مایکروفر)

در صورتی که دسترسی به مایکروویو ندارید این مرحله را می توانید روی اجاق گاز نیز به راحتی انجام دهید. 

برای این کار، یک قابلمه با کمتر از یک سوم آب را روی احاق گاز قرار دهید. یک محافظ فلزی مثلا الک فلزی داخل قابلمه قرار دهید. زیر قابلمه را روشن کنید تا به جوش بیاد. سپس کاسه حاوی خمیر را به آرامی داخل آن و روی محافظ بزارید و درب قابلمه را ببندید.

طرز تهیه موچی روی گاز (بدون مایکروویو و مایکروفر)

بعد از ۳ دقیقه درب قابلمه را بردارید و خمیر را همانجا، بمدت ۱ دقیقه هم بزنید. سپس کاسه را از داخل قابلمه خارج کنید و ۲ دقیقه هم در بیرون قابلمه هم بزنید و برای بار دوم کاسه را داخل قابلمه بگذارید. بعد از ۵ دقیقه مجدد هم بزنید که خمیر سفت نشود و خمیر داخل کاسه را در بیرون از قابلمه به مدت ۲ دقیقه هم بزنید.

برای بار آخر (دفعه سوم) ظرف را داخل قابلمه در حال جوش قرار داده ‌و این بار مدام هم بزنید تا خمیر کشداری بدست بیاید. پس از کشدار شدن خمیر، کاسه را از قابلمه خارج کنید و به آرامی هم بزنید.

در انتها روغن را به خمیر موجی اضافه کنید و هم بزنید.

 

۵. بر روی تخته‌ای نشاسته ذرت ریخته و خمیر آرد برنج را به خوبی ورز میدهیم.

طرز تهیه موچی(کیک برنجی) : خمیر آرد برنج را به خوبی ورز میدهیم

۶. سپس خمیر را به ۶ یا ۷ قسمت مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را در کف دست خود باز کنید.

طرز تهیه موچی(کیک برنجی) دسر متفاوت ژاپنی با طعم توت فرنگی

۷. سپس یک توت فرنگی یا نصفه را در وسط خمیر گذاشته و خمیر را دور توت فرنگی می‌پیچیم.

طرز تهیه موچی(کیک برنجی) دسر متفاوت ژاپنی

۸. شیرینی موچی (کیک برنجی‌ها) را برای ۱ تا ۲ ساعت قبل از سرو در پخچال بگذارید تا خوب سرد شوند.

 

نکات طلایی در تهیه موچی

  1. به جای شکلات می توانید از انواع میوه ها استفاده کنید.
  2. مواد را خوب هم بزنید مهم ترین نکته این کیک برنجی در هم زدن خوب در مرحله سوم است باید مواد کشدار و غلیظ شود.
  3. می توانید زمانی که شیر را می خواهید اضافه کنید کمی رنگ خوراکی به شیر بزنید سپس به مواد اضافه کنید تا کیک برنجی رنگی داشته باشید.

 

خواندن این مطالب را به شما پیشنهاد می کنم :

طرز تهیه شیرینی کشمشی

طرز تهیه شیرینی مربایی آلمانی با طعم دلچسب

>>> دسرهای جذاب: ژله میوه ای<<<

مواد لازم

  •  
  •  

ژله میوه ای با طعم های متفاوت

طرز تهیه :

  1. ابتدا پودر ژلاتین را به همراه دو لیوان آب در داخل ظرفی ریخته و بر روی حرارت گذاشته و مدام هم بزنید تا ژلاتین در آب حل شود.
  2. رقتی مایع به جوش آمد شکر را نیز به آن اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا شکر نیز کاملا حل شود.
  3. سپس مایع را از روی گاز برداشته و در ظرفی بریزید تا کمی خنک شود.
  4. میوه ها را به ابعاد کوچک برش زده و در کف قالب بچینید. سپس مایع را بر روی میوه ها ریخته و ژله را به مدت 3 ساعت در یخچال قرار دهید.
  5. پس از گذشت 3 ساعت ژله را از یخچال خارج کرده و با چاقو کنار های قالب را از ژله جدا کرده آن را برگردانید و به ابعاد دلخواه برش بزنید.

ژله میوه ای با طعم های متفاوت

ژله میوه ای با طعم های متفاوت

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=231565

ثبت نظر

  1. آموزش روی گازتون خیلی عالی و کامل بود.