ویتامین K؛ از فواید،علائم و عوارض کمبود آن تا بهترین منابع غذایی

  • کد خبر : 20433
  • 18 مهر 1400 - 9:15
ویتامین K؛ از فواید،علائم و عوارض کمبود آن تا بهترین منابع غذایی

به گزارش نیوز:ویتامین K یک ماده‌ی مغذی مهم است که در همه چیز از متابولیسم استخوان‌ها تا کنترل قند خون نقش دارد. این ویتامین نقش مهمی در کمک به لخته شدن خون و جلوگیری از خونریزی بیش از حد دارد.این ویتامین دو نوع اصلی به نام‌های ویتامین K1 و ویتامین K2 دارد برخلاف بسیاری از ویتامین‌های دیگر، این ویتامین به طور معمول به عنوان مکمل رژیم غذایی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.در ادامه با نیوز همراه باشید تا بیشتر در مورد ویتامین کا بپردازیم:

 ویتامین K1 از سبزیجات برگ‌دار و برخی سبزیجات دیگر به دست می‌آید. ویتامین K2 به طور عمده از گوشت، پنیر و تخم‌مرغ تهیه و توسط باکتری‌ها ساخته می‌شود.
اخیراً در تحقیقی به برخی از افراد برای درمان پوکی استخوان، ویتامین K2 داده شد، اما نتایج تحقیقات متناقض است و در این مرحله اطلاعات کافی وجود ندارد که بتوان از ویتامین K2 برای پوکی استخوان استفاده کرد.

کمبود ویتامین K چه عوارضی دارد؟

کمبود این ویتامین می‌تواند خطر خونریزی کنترل نشده را افزایش دهد. اگرچه کمبود ویتامین K در بزرگسالان نادر است، اما در نوزادان تازه متولد شده بسیار رایج است. یک‌بار تزریق این ویتامین به نوزادان مشکلی ندارد و استاندارد است. همچنین از این ویتامین برای خنثی کردن اثرات کومادین که نوعی رقیق کننده خون است، استفاده می‌شود.

ویتامین K

هر چند کمبود این ویتامین بسیار نادر است اما خطر مبتلا شدن به کمبود این ویتامین افزایش پیدا می‌کند اگر:
بیماری داشته باشید که در جذب دستگاه گوارش تاثیر داشته باشد، مانند بیماری کرون یا بیماری سلیاک فعال.
داروهایی مصرف کنید که در جذب این ویتامین تداخل ایجاد کنند.
به شدت دچار سوء تغذیه شده باشید.
به شدت الکل مصرف کنید.

>>>بیشتر بخوانید:

اگر کمبود ویتامین دی دارید این خوراکی ها را مصرف کنید

در این موارد ممکن است پزشکان و متخصصان تغذیه برای جبران کمبود این ویتامین، مکمل ویتامین K تجویز کنند.
استفاده از این ویتامین برای درمان سرطان، حالت تهوع و استفراغ، واریس و برخی دیگر از بیماری‌ها و مشکلات غیرقابل تایید است و هنوز تاثیر این ویتامین بر این مشکلات ثابت نشده است.

چه مقدار از این ویتامین را باید مصرف کنید؟

مقدار کافی این ویتامین برای مصرف در جدول زیر نشان داده شده است. بیشتر افراد به میزان کافی ویتامین K را از رژیم غذایی خود دریافت می‌کنند.

آیا می‌توانید ویتامین K را به طور طبیعی از غذاها دریافت کنید؟

منابع خوب و طبیعی این ویتامین شامل موارد زیر است:
سبزیجات مانند اسفناج، مارچوبه و کلم بروکلی
حبوبات مانند لوبیا سبز

ویتامین K

همچنین می‌توانید نیاز روزانه خود را با غذاهایی که مقادیر کمتری از این ویتامین دارند برآورده کنید، برای مثال:
تخم‌مرغ
توت‌فرنگی
گوشت (مخصوصا جگر)

خطرات مصرف آن چیست؟

عوارض جانبی این ویتامین در دوزهای توصیه شده نادر است.
تداخلات مصرفی با دیگر داروها. بسیاری از داروها می‌توانند با اثرات این ویتامین تداخل داشته باشند. این داروها شامل آنتی‌اسیدها، رقیق‌کننده‌های خون، آنتی‌بیوتیک‌ها، آسپرین و داروهای سرطان، تشنج، کلسترول بالا و برخی شرایط دیگر هستند.
خطرات. هرگز نباید از مکمل‌های ویتامین K استفاده کنید مگر اینکه پزشک یا متخصص تغذیه به شما بگوید.

افرادی که از کومادین برای مشکلات قلبی، اختلالات لخته شدن خون یا سایر شرایط استفاده می‌کنند، ممکن است نیاز داشته باشند رژیم غذایی خود را کاملا تحت نظر داشته باشند تا میزان ویتامین K مصرف شده را کنترل کنند. این افراد نباید از مکمل‌های ویتامین K استفاده کنند، مگر اینکه توسط پزشک توصیه شده باشد.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=20433

ثبت نظر

-