به گزارش نیوز: تخمه جابانی یا تخمه ژاپنی معمولا در میان وعده مصرف می شود و طرفداران خاص خود را دارد. این محصول در حقیقت حاصل از تخمههای درون نوعی هندوانه به خصوص است که تنها تخمههای آن مورد استفاده خوراکی قرار میگیرند و خود هندوانه قابل خوردن نیست. این نوع هندوانه به «هندوانه آجیلی» معروف است.در ادامه این مطلب با نیوز همراه باشید و به فواید تخمه ژاپنی می پردازیم.
برخلاف تصور عموم این تخمه مختص به ژاپن نیست و در ایران پرورش مییابد. این تخمه معمولا در روستای دماوند به نام جابان کاشته میشود. تخمه ژاپنی اکثرا در طعمهای مختلفی مانند نمکی، بو داده و همراه با گلپر و لیمو مورد استفاده قرار میگیرد.
تخمه ژاپنی منبع غنی اسید های آمینه ضروری است که برای حفظ سلامت ماهیچه ها، تنظیم ترشح آنزیم ها و کمک به انتقال ریز مغذی ها به داخل سلول ها ضروری هستند.
از فواید تخمه ژاپنی غافل نمانید
۱- بر اساس نظر طب سنتی این تخمه طبعی گرم و خشک دارد.
۲- هر ۱۰۰ گرم از این تخمه حاوی ۵۹۰ کالری انرژی است.
۳- از فواید تخمه ژاپنی برای کمخونی موثر است.
۴- اشتها آور است و از سوءهاضمه جلوگیری میکند.
۵- این خشکبار به دلیل وجود کلسیم از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
۶- در درمان التهابات بدن نقش مهمی دارد.
>>>بیشتر بخوانید:
مضرات تخمه شکستن/تاثیر تخمه شکستن بر دندان ها
۷- سرشار از پروتئین است.
۸- فواید تخمه ژاپنی به دلیل دارا بودن اسید فولیک نقش مفیدی در عملکرد بهتر مغز و کنترل هوموسیستئین دارد.
۹- بخشی از آهن مورد نیاز بدن را تأمین میکند.
۱۰- منیزیم موجود در این آجیل در حفظ سلامت اعصاب نقش دارد.
۱۱- وجود آنتی اکسیدان در این نوع تخمه مانع بروز سرطان «پروستات» در آقایان میشود.
۱۲- فواید تخمه ژاپنی: وجود روی در این تخمه، کمک فراوانی به متابولیسم بدن کرده و دستگاه ایمنی آن را قوی میکند.
۱۳- وجود اسیدهای آمینه در این نوع تخمه به محافظت از ماهیچهها کمک میکند.
۱۴- کاهش کلسترول مضر خون از فواید تخمه ژاپنی
۱۵- تنظیم عملکرد اعصاب و عضلات از جمله قلب و استخوانها
از مضررات تخمه ژاپنی چه میدانید؟
– از جمله مضررات این تخمه خوشمزه میتوان به افزایش چربی بدن اشاره کرد.
– به دلیل وجود نمک فراوان در این نوع تخمه مصرف زیاد آن موجب آسیب رسیدن به دندان، تغییر رنگ و از بین رفتن آنها میشود.
– مصرف این تخمه زمینه ساز بروز انواع بیماری از جمله فشار خون است.
– بهتر است افراد مبتلا به چاقی از مصرف تخمه ژاپنی پرهیز کنند.
– مصرف بیش از حد تخمه ژاپنی همراه با پوست باعث کاهش ترشح طبیعی «اسید معده» شده و ابتلا به بیماری دیابت یا مشکلات کلیوی را افزایش خواهد داد.