فواید تخمه ژاپنی؛ منبع غنی اسید های آمینه ضروری

  • کد خبر : 199367
  • 11 مهر 1400 - 9:30
فواید تخمه ژاپنی؛ منبع غنی اسید های آمینه ضروری

به گزارش نیوز:  تخمه جابانی یا تخمه ژاپنی معمولا در میان وعده مصرف می شود و طرفداران خاص خود را دارد. این محصول در حقیقت حاصل از تخمه‌های درون نوعی هندوانه به خصوص است که تنها تخمه‌های آن مورد استفاده خوراکی قرار می‌گیرند و خود هندوانه قابل خوردن نیست. این نوع هندوانه به «هندوانه آجیلی» معروف است.در ادامه این مطلب با نیوز همراه باشید و به فواید تخمه ژاپنی می پردازیم.

برخلاف تصور عموم این تخمه مختص به ژاپن نیست و در ایران پرورش می‌یابد. این تخمه معمولا در روستای دماوند به نام جابان کاشته می‌شود. تخمه ژاپنی اکثرا در طعم‌های مختلفی مانند نمکی، بو داده و همراه با گلپر و لیمو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تخمه ژاپنی منبع غنی اسید های آمینه ضروری است که برای حفظ سلامت ماهیچه ها، تنظیم ترشح آنزیم ها و کمک به انتقال ریز مغذی ها به داخل سلول ها ضروری هستند.

 فواید تخمه ژاپنی

از فواید تخمه ژاپنی غافل نمانید

۱- بر اساس نظر طب سنتی این تخمه طبعی گرم و خشک دارد.

۲- هر ۱۰۰ گرم از این تخمه حاوی ۵۹۰ کالری انرژی است.

۳- از فواید تخمه ژاپنی برای کم‌خونی موثر است.

۴- اشتها آور است و از سوءهاضمه جلوگیری می‌کند.

۵- این خشکبار به دلیل وجود کلسیم از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

۶- در درمان التهابات بدن نقش مهمی دارد.

>>>بیشتر بخوانید:

مضرات تخمه شکستن/تاثیر تخمه شکستن بر دندان ها

۷-  سرشار از پروتئین است.

۸- فواید تخمه ژاپنی به دلیل دارا بودن اسید فولیک نقش مفیدی در عملکرد بهتر مغز و کنترل هوموسیستئین دارد.

۹- بخشی از آهن مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.

۱۰- منیزیم موجود در این آجیل در حفظ سلامت اعصاب نقش دارد.

۱۱- وجود آنتی اکسیدان در این نوع تخمه مانع بروز سرطان «پروستات» در آقایان می‌شود.

۱۲-  فواید تخمه ژاپنی: وجود روی در این تخمه، کمک فراوانی به متابولیسم بدن کرده و دستگاه ایمنی آن را قوی می‌کند.

 فواید تخمه ژاپنی

۱۳- وجود اسید‌های آمینه در این نوع تخمه به محافظت از ماهیچه‌ها کمک می‌کند.

۱۴- کاهش کلسترول مضر خون از فواید تخمه ژاپنی

۱۵- تنظیم عملکرد اعصاب و عضلات از جمله قلب و استخوان‌ها

از مضررات تخمه ژاپنی چه می‌دانید؟

– از جمله مضررات این تخمه خوشمزه می‌توان به افزایش چربی بدن اشاره کرد.

– به دلیل وجود نمک فراوان در این نوع تخمه مصرف زیاد آن موجب آسیب رسیدن به دندان، تغییر رنگ و از بین رفتن آن‌ها می‌شود.

–  مصرف این تخمه زمینه ساز بروز انواع بیماری از جمله فشار خون است.

–  بهتر است افراد مبتلا به چاقی از مصرف تخمه ژاپنی پرهیز کنند.

– مصرف بیش از حد تخمه ژاپنی همراه با پوست باعث کاهش ترشح طبیعی «اسید معده» شده و ابتلا به بیماری دیابت یا مشکلات کلیوی را افزایش خواهد داد.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=199367

ثبت نظر

-