آیا مصرف ماهی خطر ابتلا به کرونا را افزایش می هد؟ + ماهی را اینگونه بپزید تا کرونا نگیرید

  • کد خبر : 17919
  • 15 اسفند 1398 - 19:33
آیا مصرف ماهی خطر ابتلا به کرونا را افزایش می هد؟ + ماهی را اینگونه بپزید تا کرونا نگیرید

کد خبر: ۱۴۵۵۳۰

تاریخ انتشار: پنجشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ – ۱۱:۰۰

گفتگوی یکی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران با نیوز:

دلیل شیوع کرونا در چین استفاده از مواد غذایی نامتعارف و غیر معمول و تماس با حیواناتی مانند خفاش است و هیچ ارتباطی با مصرف ماهی ندارد.

خبرنگار نیوز گفتگویی اختصاصی با خانم دکتر فریبا کوهدانی، دکتری تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام داده و باید ها و نبایدهای تغذیه و بهداشت مواد غذایی برای پیشگیری از  ویروس کرونا را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

آیا مصرف ماهی خطر ابتلا به کرونا را افزایش می هد؟

وی گفت: غذاهای دریایی چون ماهی منبع امگا ۳ هستند و اتفاقا این روزها ما بر دریافت منابع کافی امگا ۳ تأکید داریم. دریافت منابع غذایی این اسید چرب به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. بنابراین خوردن ماهی دو بار در هفته را توصیه می کنم.

او افزود: منابع غذایی دریایی چون ماهی علاوه بر امگا ۳ ، منبع سلنیوم هم هستند و سلنیوم یک ماده آنتی اکسیدانی است که اتفاقا در این روزها برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بسیار کمک کننده است.

دکتر کوهدانی در اینباره خاطرنشان کرد: دلیل شیوع کرونا در چین استفاده از مواد غذایی نامتعارف و غیر معمول و تماس با حیواناتی مانند خفاش است و هیچ ارتباطی با مصرف ماهی ندارد. لازم است اشاره شود کارشناسان سازمان های بین المللی تأکید بر اجتناب از مصرف گوشت حیوانات و پرندگان  وحشی یا مرده دارند.

بهترین روش طبخ ماهی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا

استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا، مردم گوشت های کبابی و استیکی مصرف نکنند چون در این شکل طبخ، گوشت حرارت کافی نمی بیند و می تواند خطرساز باشد.

وی در خصوص روش پخت ماهی هم اظهار داشت: در روش طبخ سرخ کردن سریع ماهی با حرارت بالا، لایه های داخلی آن پخته نمی شود.  نحوه ی تهیه ماهی بسیار مهم است اما توصیه بر عدم مصرف ماهی علمی نبوده و تصور غلطی است.

محدودیت مصرف پروتئین برای بیماران کلیوی!

وی بر مصرف منابع کافی پروتئینی در این روزها تأکید کرد و گفت: این پروتئین ها شامل انواع گوشت، تخم مرغ، لبنیات، حبوبات، نان ها و مغز ها است.

کوهدانی ادامه داد: در بیماران کلیوی میزان مصرف منابع غذایی پروتئینی باید طبق تجویز تیم درمانیشان باشد. ممکن است بر اساس شرایط بیمار درجاتی از دریافت گوشت قرمز و حبوبات ضروری باشد.

او در این خصوص به نیوز گفت: به سایر افراد از جمله کودکان، سالمندان، زنان باردار  و بقیه توصیه می کنیم که از مقادیر کافی گروه گوشت ها (گوشت قرمز و پرندگان و ماهی، حبوبات، تخم مرغ و مغزها) و لبنیات در این روزها بهره ببرند چون این مواد می تواند به تقویت سیستم ایمنی ما کمک کند.

این متخصص تغذیه تأکید کرد: علاوه بر مواد غذایی پروتئینی، دریافت مقادیر کافی سبزیجات غیر نشاسته ای و با رنگ های مختلف (سبز، زرد، نارنجی و….)، میوه و نان های سبوس دار به تأمین مواد مغذی لازم برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی ما کمک می کند.

آیا نان قبل از مصرف فریز شود؟

دکترفریبا کوهدانی با بیان اینکه ویروس کرونا یک بیماری جدید است و راهنمایی هایی که توسط سازمان های معتبر بین المللی مانند سازمان بهداشت جهانی می شود، راهنماهای موقت است، عنوان کرد: هنوز نمی توانیم بگوییم که فریز کردن مواد غذایی می تواند آلودگی به ویروس کرونا را برطرف کند، تنها چیزی که الان برای از بین رفتن ویروس مطرح است حرارت بالا در  پختن مواد غذایی  است.

او در اینباره اضافه کرد: در خصوص نان هم باید بگویم که اگر نسبت به آلودگی آن تردید داریم، پیشنهاد می شود قبل از مصرف نان مجددا توسط توستر، مایکروفر یا ماهیتابه داغ شود.

تخته و چاقوی گوشت را از تخته و چاقوی سبزی جدا کنید!

وی نکته ی مهم هم در خصوص تهیه، بسته بندی و فریز کردن انواع مواد غذایی مانند سبزیجات و انواع گوشت بیان کرد: دست ها و سطوحی که با این مواد غذایی در تماس قرار گرفته است، باید توسط شوینده ها شسته یا ضد عفونی شوند.

کوهدانی گفت: دست ها باید قبل و بعد از تهیه و خرد کردن و بسته بندی مواد غذایی شسته شود. سطوح و ابزاری چون تخته و چاقو و قیچی گوشت با تخته و چاقویی که برای سبزی و مواد غذایی دیگر استفاده می کنیم جدا باشد و پس از مصرف کاملا شسته و ضد عفونی شوند.

روش ضدعفونی سطوحی که با گوشت در تماس است

او همچنین ضدعفونی و شستشوی ابزار مورد استفاده در آشپزخانه با  مواد شوینده و آب داغ باشد را مهم دانست و تصریح کرد: برای سطوح کابینت که ممکن است با مواد غذایی و گوشتی در تماس بوده و آغشته شده باشند نیز می توانیم نسبت ۱ واحد وایتکس به  ۹ واحد آب را رقیق کنیم و مورد استفاده قرار دهیم. محلول های الکلی ۶۱ تا ۷۲ درصد نیز مفید است.

استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در آخر با تأکید بر اینکه هنگام تهیه غذا بهتر است جلوی بینی و دهان را بپوشانید، به نیوز گفت: این روزها سعی کنیم از مصرف غذا در محل های نامطمئن خودداری کنیم و از غذاهای خانگی که با رعایت نکات بهداشتی تهیه شده اند استفاده کنیم.

گفتگو: مشکات سخاوتی

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=17919

ثبت نظر

-