تاریخ : چهارشنبه, ۳۰ مهر , ۱۳۹۹ 5 ربيع أول 1442 Wednesday, 21 October , 2020
1

غذاهایی که دانش آموزان در روزهای کرونایی نباید بخورند

  • کد خبر : 176355
  • ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۸:۲۶
غذاهایی که دانش آموزان در روزهای کرونایی نباید بخورند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانش آموزان در دورانی که در خانه هستند با تحرک کمتری مواجهه می‌شوند. والدین می‌توانند برای تهیه غذا از غذاهای فرآوری شده به عنوان سریع‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش برای تغذیه فرزندان انتخاب کنند. امروزه با ظهور ویروس کرونا، تغذیه یکی از چالش‌های روزانه […]

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانش آموزان در دورانی که در خانه هستند با تحرک کمتری مواجهه می‌شوند. والدین می‌توانند برای تهیه غذا از غذاهای فرآوری شده به عنوان سریع‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش برای تغذیه فرزندان انتخاب کنند.

امروزه با ظهور ویروس کرونا، تغذیه یکی از چالش‌های روزانه برای خانواده‌ها شده است. به طوری که خرید مواد غذایی با وحشت، هراس و اختلال در سیستم تأمین غذا به معنی مشکل در یافتن بعضی از اقلام غذایی، سختی‌های بیشتری را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند.

دانش آموزان برای این‌که بتوانند در کل روز در خانه فعال باشند باید طی روز یک یا دو میان وعده بخورند بنابراین بهتر است بجای این‌که به کودکان میان وعده‌های شور یا شیرین بدهید، از جایگزین‌های سالم‌تر مانند خشکبار، پنیر، ماست، تکه‌های میوه و یا میوه خشک، تخم‌مرغ سفت شده، یا انتخاب‌های سالم دیگر استفاده کنید، این مواد غذایی مغذی و سیرکننده هستند و به ایجاد و پایه‌گذاری عادت‌های غذایی سالم در طول زندگی کمک می‌کنند، چرا که تنظیم برنامه غذایی متنوع و مغذی می‌تواند رشد و تکامل آن‌ها را تأمین کند و هم‌چنین عادات غذایی سالم را در آن‌ها پایه‌گذاری کند.

کنسرو ماهی‌های چرب مانند ساردین و سالمون غنی از پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳ و انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی هستند که می‌توانند به‌صورت سرد در انواع ساندویچ‌ها، سالادها یا با ماکارونی و یا به‌صورت قسمتی از وعده غذایی گرم به‌طور پخته برای دانش آموزان مصرف شوند.

جو دوسر پخته شده با شیر یا آب می‌تواند یک انتخاب غذایی سالم برای صبحانه باشد و یا این‌که می‌توان آن را با ماست، تکه‌های میوه یا کشمش مصرف کرد.

با وجود این‌که تاکنون هیچ مدرکی دال بر ارتباط غذا یا بسته‌های غذایی با انتقال ویروس کرونا یافت نشده اما این احتمال وجود دارد که افراد در تماس با سطوح یا اشیا آلوده به ویروس و سپس لمس صورت‌شان، به ویروس مبتلا شوند و البته ین خطر زمانی بیشتر می‌شود که افراد در تماس نزدیک با افراد دیگر در هنگام خرید اقلام مورد نیاز و یا دریافت مواد غذایی ارسالی توسط پیک قرار می‌گیرند، لازم به ذکر است که به‌منظور پیشگیری از بیماری‌های با منشأ غذایی، رعایت نکات بهداشتی در زمان تهیه و پخت مواد غذایی همواره ضروری است.

 ناصر کلانتری مدیر گروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی، گفت: تغذیه کودکان در شرایط کرونا تفاوتی با قبل ندارد و اگر به توصیه کارشناسان و متخصصین تغذیه کودکان توجه شود، نیاز به کار خاصی در تغذیه کودکان در دوره کرونا نیست.

وی افزود: در دوران کرونا از خوراندن نوشابه‌های شیرین بخصوص گاز دارها، فست فودها، تنقلات، انواع کیک‌ها، کلوچه‌ها، شکلات‌های مختلف و همه موادی که عمدتاً قند ساده هستند، به فرزندان خودداری شود. قند ساده عارضه بیماری را برای بچه بیشتر می‌کند.

مدیر گروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه به مصرف میوه و سبزیجات را بیشتر از قبل باید در دوران کرونا به کودکان توجه داشته باشیم، بیان کرد: اینکه فقط با لیموشیرین و لیموترش ویتامین C دریافت می‌کنیم، کافی نیست بلکه همه میوه‌ها از ویتامین C برخوردار هستند.

وی ادامه داد: کودکان زیر دو سال باید مکمل‌ها را طبق پروتکل خود دریافت و از تولد تا ۲ سالگی، روزی ۱۵۰۰ واحد ویتامین A و ۴۰۰ واحد ویتامین D مصرف کنند.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: کودکان از دو سالگی به طور معمول نیاز به مکمل خاصی ندارند مگر اینکه کمبود آن اثبات شده باشد. تنها مکملی که در پروتکل کشوری تاکید شده است، دریافت ویتامین D است که روزی ۸۰۰ واحد کودکان بالای ۲ سال تا ۶۰ سال ضروری است تا کمبود آن در جامعه رخ ندهد.

وی در خصوص ابتلاء به کووید ۱۹ در سنین مختلف اظهارکرد: امکان کرونا در همه گروه‌های سنی وجود دارد به طوری که در ابتدای شیوع کرونا، نوزاد ۴۸ ساعته و نوزاد ۱۵ روزه مبتلا به کرونا در جهان داشتیم و به ایران مرتبط نبود. اما نکته‌ای که در مورد کرونا و کودکان اهمیت دارد، این است که بیماری‌های زمینه‌ای بخصوص دیابت، فشارخون، قلبی و عروقی، خودایمنی ها، اختلالات کبدی، کلیوی، ریوی و انسداد ریوی در کودکان می‌تواند عامل کرونا باشد.

مدیر گروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی گفت: کرونا بیماری‌های زمینه ای را تشدید می‌کند تا جایی که می‌تواند منجر به فوت افراد شود.  

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=176355

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.