تقویم کرونا از ابتدا تا امروز

  • کد خبر : 12905
  • 07 اسفند 1398 - 3:23
تقویم کرونا از ابتدا تا امروز

ویروس کرونا تا به حال حدود ۲۳۰۰ قربانی در کشور چین گرفته و بیش از ۷۷ هزار نفر را در سراسر دنیا و به خصوص کشور چین آلوده کرده است. در ادامه این مطلب، گاه شمار ویروس کرونا را می توانید دنبال کنید.

به گزارش سرویس ترحمه نیوز، سازمان بهداشت جهانی با بیان اینکه ویروس کوئید-۱۹ حداقل ۲۳۴۵ قربانی در چین بر جای گذاشته و در مناطق آسیا و اقیانوسیه، اروپا، آمریکای شمالی، خاورمیانه و آفریقا هم مواردی دیده شده، وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

۳۱ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی، چین به سازمان بهداشت حهانی درباره مشاهده جندین مورد بیماری ذات الریه غیر معمول در شهر ووهان که یک شهر بندری با ۱۱ میلیون جمعیت است، هشدار می دهد. ویروس ناشناخته است.

تعدادی از افراد آلوده در بازار عمده فروشی غذاهای دریایی هوانان در شهر ووهان که اول ژانویه ۲۰۲۰ تعطیل شد، کار می کردند. در حالی که متخصصان بهداشت در میان هشدار ها، در تلاش برای شناسایی ویروس ناشناخته بودند، تعداد مبتلایان تا ۴۰ مورد افزایش یافت.

در ۵ ژانویه، مقامات چینی احتمال بازگشت ویروس سارس را رد کردند. این ویروس با سندروم تنفسی حاد در سال های ۲۰۰۲-۲۰۰۳ باز هم از چین آغاز شد و بیش از ۷۷۰ نفر را در سراسر دنیا از بین برد.

۷ ژانویه بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، ویروس جدید شناخته شد و ۲۰۱۹-nCoV نام گرفت. این ویروس متعلق به خانواده ویروس کروناست که شامل سارس و سرماخوردگی معمولی نیز می شود.

خانواده ویروس کرونا رایج است و با ارتباط نزدیک با فرد آلوده، عطسه، سرفه، لمس سطوح آلوده و در نهایت تماس با دهان، بینی و چشم منتقل می شود. 

در ۱۱ ژانویه، چین مرگ اولین قربانی ویروس را اعلام کرد. اولین قربانی این ویروس، مردی ۶۱ ساله بود که مواد غذایی از بازار غذاهای دریایی خریداری کرده بود. علائم بیماری او پس از بستری شدن در بیمارستان بهبود نیافت و او در تاریخ ۹ ژانویه بر اثر نارسایی قلبی در گذشت.

در ۱۳ ژانویه، سازمان بهداشت جهانی از ابتلای زنی به ویروس در تایلند به عنوان اولین مورد مشاهده شده خارج از چین خبر داد که به تازگی از شهر ووهان چین بازگشته بود.

در ۱۶ ژانویه، وزارت بهداشت ژاپن ابتلای یک مرد به ویروس را گزارش داد. او نیز به تازگی از شهر ووهان بازگشته بود.

در ۱۷ ژانویه، همزمان با مرگ دومین قربانی ویروس در ووهان چین، مقامات بهداشتی آمریکا اعلام کردند که در سه فرودگاه این کشور غربالگری مسافران ورودی آغاز می شود.

مقامات آمریکا،‌نپال،‌فرانسه، استرالیا، مالزی، سنگاپور،‌ کره جنوبی، ویتنام و تایوان نیز طی روزهای آتی، مواردی را گزارش کردند.

در ۲۰ ژانویه، چین مرگ سومین قربانی ویروس و ابتلای بیش از ۲۰۰ مورد در شهر های دیگر، مثل پکن، شانگهای و شنژن را گزارش کرد.

در همین زمان، یک متخصص بیماری های عفونی در چین، انتقال انسان به انسان را در شبکه تلویزیونی CCTV تائید کرد و ترس از شیوع این ویروس را در میان میلیون ها نفر آن هم در تعطیلات سال نوی چینی افزایش داد. کشور های آسیایی یرای جلوگیری از شیوع ویروس اقدامات لازم را انجام داده و غربالگری های اجباری را در فرودگاه ها و پرواز های ورودی از چین و مناطق پر خطر را آغاز کرده اند.

در ۲۲ ژانویه، شمار تلفات در چین به ۱۷ مورد رسید و همچنین شمار مبتلیان به ۵۵۰ مورد افزایش یافت. بسیاری از فرودگاه های اروپا غربالگری پرواز های ورودی از چین را تسریع کردند.

ووهان در ۲۳ ژانویه با تعلیق سفر های هوایی و زمینی، قرنطینه شد. مدیریت بحران در شهر های شیانتاو و چیبی نیز با تدابیر مشابه ادامه یافت. در حالی که مقامات چینی اولین قربانی ویروس را در خارج از استان هوبی اعلام کردند، پکن نیز رویداد های مربوط به سال نوی چینی را لغو کرد.

سازمان بهداشت جهانی بعد تر در ۲۳ ژانویه اعلام کرد شیوع این بیماری هنوز در سطح بین المللی نگرانی ایجاد نکرده و هیچ شواهدی درباره شیوع این ویروس در بین انسان ها و خارج ار چین وجود ندارد.

تا تاریخ ۲۴ ژانویه، شمار کشته شدگان در چین بر اثر ابتلا به  ویروس ۲۶ نفر اعلام شد، در حالی که دولت چین خبر از ابتلای ۸۳۰ نفر به ویروس کرونا داده بود.

تعداد شهر هایی که در استان هوبی به حالت تعطیل در آمدند به ۱۳ شهر افزایش یافت و ۴۱ میلیون نفر در معرض ابتلا قرار گرفته بودند.

مرکز تفریحی دیزنی لند در شانگهای و سایر مراکز تفریحی در دیگر شهر ها تعطیل شد. پکن نیز بخشی از دیوار بزرگ چین، این جاذیه گردشگری و برخی دیگر از مکان های گردشگری معروف را تعطیل اعلام کرد.

در ۲۵ ژانویه، محدودیت های مسافرتی در ۵ شهر دیگر هوبی وضع شد و تعداد کل افرادی که در معرض آلودگی قرار گرفتند به ۵۶ میلیون نفر افزایش یافت.

در همین حال، هنگ کنگ وضعیت اضطراری اعلام کرد و جشن های سالی نوی چینی را لغو کرد و همچنین ارتباط با سرزمین چین را محدود کرد.

در ۲۶ ژانویه، تعداد تلفات ویروس به ۵۶ مورد افزایش یافته بود و ابتلای حدود ۲ هزار نفر تائید شده بود که محدودیت های میافرتی تشدید شد و هنگ هنگ نیز پارک های تفریحی و دیزنی لند را تعطیل کرد.

موارد جدید ابتلا به ویروس در ایالات متحده آمریکا، تایوان،ژاپن و کره حنوبی نیز تائید شد.

مقامات گزارش دادند که از تاریخ ۲۷ ژانویه،‌تعداد کشته شدگان در چین بر اثر ویروس به ۱۰۶ نفر رسیده و ۱۰۰ نفر از آن ها در استان هوبی بودند. همچنین گزارش شد که ۴۵۱۵ نفر در چین مبتلا به ویروس شده اند. از این تعداد ابتلای ۲۷۱۴ نفر در هوبی تائید شده اند، در حالی که روز گذشته در این استان ۱۴۲۳ نفر ابتلا به ویروس اعلام شده بود.

در ۳۰ ژانویه،‌ زمانی که ویروس در تمام ۳۱ شهر هوبی شیوع یافت، تعداد قربانیان ویروس در چین به ۱۷۰ نفر و تعداد مبتلایان به ۷۷۱۱ مورد رسید، سازمان بهداشت جهانی اعلام فوریت جهانی کرد.

هند و فیلیپین نیز اولین موارد ابتلای به ویرس کرونا را گزارش کردند و علام کردند که در هر کشور یک بیمار آلوده وجود دارد.

در ۳۱ ژانویه تعداد موارد آلوده به ویروس به ۹۸۰۹ نفر رسید. اسپانیا، سوئد، روسیه و انگلیس نیز اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا را تائید کردند.

در ۱ فوریه، آمار و ارقام مربوط به مرگ و میز بر اثر ویروس کرونا در چین به ۲۵۹ مورد رسید و بر اساس گزارش مقامات بهداشتی این کشور، ابتلای ۱۱۷۹۱ مورد تائید شد.

موارد جدید در استرالیا، کانادا، آلمان، ژاپنه سنگاپور، ایالات متحده آمریکا، امارات و ویتنام تائید شد.

۲ فوریه، مرگ اولین مبتلا به ویروس در خارج از چین گزراش شد. او یک مرد چینی اهل ووهان چین بود که در فیلیپین درگذشت.

شمار تلفات ویروس کرونا در چین به ۳۰۴ نفر افزایش یافت و تعداد ۱۴۳۸۰ مبتلا نیز گزارش شد.

۳ فوریه، چین ۵۷ تلفات جدید را گزارش کرد و در مجموع تعداد قربانیان را ۳۶۱ مورد اعلام کرد. تعداد افراد آلوده نیز ۱۷۲۰۵ مورد تائید شد.

در ۴ فوریه، چین اعلام کرد که تعداد قربانیان ویروس کرونا به ۱۲۵ نفر افزاش یافت و همچنین شمار بیماران آلوده به ویروس ۲۰ هزار و ۴۳۸ نفر اعلام شد. هنگ کنگ نیز مرگ یک مبتلا به ویروس را گزارش کرد و مجموع قربانیان حهانی به ۴۲۷ نفر رسانید. اولین بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بلژیک تائید شد. او از ووهان به بلژیک بازگشته بود.

در تاریخ ۵ فوریه، پرواز های بیشتری برای تخلیه شهروندان آمریکایی از ووهان انجام شد و سازمان بهداشت جهانی نیز محددا تاکید کرد که هیچ درمان موثر شناخته شده ای تا کنون برای ویروس کرونا وجود ندارد.

در همین حین، چین شمار تلفات را ۴۹۰ نفر و تعداد افراد آلوده را ۲۴۳۲۴ نفر اعلام کرد.

در ۶ فوریه، تعداد تلفات ویروس کرونا در چین به حداقل ۵۶۳ مورد رسید و ابتلای بیش از ۲۸ هزار نفر نیز تائید شد. در همین حال، مقامات مالزی مشاهده اولین مورد انتقال ویروس از انسان به انسان را تائید کرد. از طرفی، شمار افراد آلوده به ویروس در اروپا به ۳۰ نفر رسید.

در ۷ فوریه، لی ونلیانگ، پزشک چینی که برای نخستین بار ویروس را شناسایی کرد، در گذشت. هنگ کنگ نیز برای کسانی که قوانین قرنطینه را نقض می کنند، زندان در نظر گرفت.

سرزمین اصلی ویروس کرونا، یعنی چین اعلام کرد که آمار قربانیان حداقل ۶۳۶ نفر است و ۳۱ هزار و ۱۶۱ بیمار آلوده گزارش شده است. محققان چینی می گویند که پانگولین یا پولک پوست احتمالا می تواند نخستین زنجیره انتقال ویروس از حیوان به انسان باشد.

۸ فوریه، یک شهروند آمریکایی در شهر ووهان چین بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در گذشت.

وزارت خارجه ژاپن اعلام کرد که یک مرد ۶۰ ساله ژاپنی مشکوک یه کرونا نیز در بیمارستان ووهان در گذشته است.

شمار قربانیان در چین یه ۷۲۲ نفر رسید و تعداد ۳۴ هزار و ۵۴۶ بیمار آلوده در این کشور تائید شد.

چین تحت فشار است،‌چون تعداد قربانیان ویروس کرونا از تعداد قربانیان سارس در حال پیشی گرفتن است.

در تاریخ ۹ فوریه، شمار کشته شدگان در چین از تعداد قربانیان سارس در سال های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ بیشتر شده و به ۸۱۱ نفر رسیده است.  در مجموع وجود تعداد ۳۷ هزار و ۱۹۸ بیمار آلوده در این کشور تائید شده است.

یک تیم تخقیقاتی به سرپرستی جندین متخصص از سوی سازمان بهداشت جهانی به چین اعزام شد.

در تاریخ ۱۰ فوریه، چین مرگ ۹۰۸ مورد مبتلا به کرونا را تائید کرد و شمار مبتلابان  را نیز در مجموع ۴۰ هزار و ۱۷۱ نفر اعلام کرد. ۹۷ مورد مرگ جدید به دنبال اعلام مرگبارترین روز شیوع گزارش شد.

رئیس جمهور شی جینگپینگ برای نخستین بار از زمان آغاز این بیماری همه گیر، ازیک بیمارستان در پکن بازدید کرد. رئیس جمهور چین ضمن تعهد برای مقابله با شیوع این ویروس اعلام کرد که دولت این کشور برای جلوگیری از گسترش کرونا اقدامات بیشتری انجام خواهد داد.

۱۱ فوریهه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که کرونا ویروس جدید، COVID-19 نامیده شده است. این در حالی است که میزان مرگ و میر بر اثر این ویروس در چین به هزار و ۶۱ نفر رسیده و ۴۲ هزار و ۶۳۸ مورد ابتلا تائید شده است.

در تاریخ ۱۲ فوریه، وزارت بهداشت ژاپن اعلام کرد که ۱۷۵ نفر از مسافران کشتی Diamond Princess که در یوکوهاما پهلو گرفته به ویروس آلوده شده اند.

شمار تلفات چینی به ۱۱۱۱ نفر رسیده و تعداد ۴۴ هزار و ۶۵۳ مورد آلوده ثبت شده است.

در ۱۳ فوریه، کره شمالی برای همه مسافران ورودی و خارجی و همچنین افراد مشکوک به کرونا، قرنطینه ای یک ماهه در نظر گرفت.

شمار کشته شدگان چین به ۱۳۰۰ نفر رسیده و نزدیک به ۶۰ هزار مورد آلوده تائید شده است. در همین زمان، ژاپن مرگ اولین قربانی مبتلا به کرونا را تائید کرد.

در ۱۴ فوریه، مصر اواین کشور آفریقایی بود که مشاهده اولین مورد مبتلا به کرونا را تائید کرد و فرانسه نیز مرگ اولین قربانی اروپا را گزارش کرد.

چین نیز افزایش ۱۲۱ مورد تلفات و همچنین افزایش ۱۴۰۰ مورد آلوده را گزارش کرد.

در ۱۵ فوریه، شمار کشته شدگان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از مرز ۱۵۰۰ نفر گذشت و آلوده شدن ۶۶ هزار و ۴۹۲ بیمار تائید شد.

در جای دیگر، ایالات متحده آمریکا آماده بود تا شهروندان خود را از یک کشتی که در یک لنگرگاه ژاپنی قرنطینه شده بود، تخلیه کند.

در همین حال، سخنرانی رئیس جمهور چین در تاریخ ۳ فوریه در یکی از رسانه های دولتی منتشر شد که حاکی از آن است که دولت چین قبل از احساس زنگ خطر عمومی، از تهدید ویروس اطلاع داشته است.  

در تاریخ ۱۶ فوریه، تایوان مرگ اولین قربانی ویروس کرونا را که یک راننده تاکسی حدودا ۶۰ ساله بود، تائید کرد.

مقامات چینی گزارش کردند که در این کشور ۱۶۶۵ نفر بر اثر ویروس جان خود را از دست داده اند و تعداد ۶۸ هزار بیمار مبتلا به ویروس به ثبت رسیده است.

در تاریخ ۱۷ فوریه، شمار قربانیان چین به ۱۷۷۰ نفر افزایش یافت و همچنین شمار مبتلابان به ۷۰ هزار و ۵۴۸ نفر رسید. ژاپن نیز ابتلای ۹۹ مورد جدید از مسافران قرنطینه شده کشتی Diamond Princess را تائید کرد.

در تاریخ ۱۸ فوریه آمار ابتلای روزانه چین برای نخستین باز از ماه ژانویه به زیر ۲۰۰۰ مورد سقوط کرد. این در حالی است که کمیسیون بهداشت و درمان این کشور ۷۲ هزار و ۴۳۶ بیمار آلوده و مرگ ۱۸۶۸ نفر را تائید کرده است.

در همین زمان، روسیه ممنوعیت ورود شهروندان چینی را به این کشور و از تاریخ ۲۰ فوریه اعلام کرد.

در ۱۹ فوریه، ایران تنها ساعاتی پس از تائید اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا، مرگ دو نفر را بر اثر این ویروس اعلام کرد.

آمار آلودگی روزانه در چین برای دومین روز از ۲۰۰۰ ابتلا کمتر شده است. شمار کشته شدگان بر اثر ویروس کرونا در چین ۲ هزار و ۴ نفر اعلام شده و تعداد بیماران آلوده نیز ۷۴ هزار و ۱۸۵ مورد تائید شده است.

در تاریخ ۲۰ فوریه، کره جنوبی اولین مرگ خود را بر اثر ابتلا به کرونا ویروس اعلام کرد.

در همین حین، چین گزارش داد که تعداد قربانیان به ۲ هزار و ۱۱۸ نفر رسیده و در مجموع تعداد ۷۴ هزار و ۵۷۶ مورد آلوده تائید شد. کمیسیون بهداشت و درمان چین همچنین گزارش کرد که آلودگی روزانه در ماه گذشته به کمترین مزان خود کاهش یافته و در نتیجه مقامات این کشور فقط مواردی را که با آزمایش ژنتیکی در هوبی شناسایی می شوند، شمارش می کند.

در تاریخ ۲۱ فوریه، کره جنوبی مرگ دومین قربانی بر اثر کرونا ویروس را تائید کرد و همچنین اعلام کرد که با افزایش ۱۰۰ مورد ابتلای جدید، شمار افراد آلوده در این کشور به ۲۰۴ نفر رسیده است. در کشور چین میزان مرگ و میر بر اثر این ویروس به ۲۲۳۶ نفر رسیده و تعداد افراد آلوده به ۷۵ هزار و ۴۰۰ نفر افزایش یافته است.

همچنین در اسرائیل نیز اولین مورد ابتلا به کرونا گزارش شد.

در ایتالیا، منطقه لومباردی اولین انتقال ویروس به صورت محلی گزارش شد و در محموع با سه مورد جدید، تعداد مبتلایان به ۶ نفر در این کشور رسید.

در ۲۲ فوریه،‌کره جنوبی با اعلام ۲۲۹ مورد جدید طی تنها یک روز، بزرگترین جهش ابتلا به ویروس را تجربه کرد. ایتالیا از مرگ دو نفر بر اثر ویروس کرونا خبر داد در حالی که ایران مرگ پنجمین قربانی خود را از مجموع ۱۰ بیمار آلوده تائید کرد.

در چین نیز ابتلای روزانه به زیر ۳۹۷ نفر کاهش قابل توجهی یافته است.

در تاریخ ۲۳ فوریه، با افزایش تعداد بیماران آلوده، کشور های همسایه ایران، مرز های خود را با این کشور بستند.

در ایتالیا،‌مقامات این کشور مرگ سومین قربانی را اعلام کردند. این در حالی است که مقامات محلی ونیز،‌کارناوال ها را لغو کرند و در تلاش برای مبارزه با ویروس کرونا، رویداد های ورزشی در ایتالیا به حالت تعلیق درآمد.

در ۲۴ فوریه، کویت، بحرین، عراق و افغانستان نیز اعلام کردند ویروس به این کشور ها ورود پیدا کرده است. در همین زمان، کره جنوبی اعلام کرد از مجموع ۸۳۳ نفر بیمار آلوده، ۷ مورد به مرگ منجر شده است.

شمار تلفات در چین از میان ۷۷ هزار و ۱۵۰ مبتلا به ۲ ۵۹۲ مورد رسیده است.

شبکه RAI ایتالیا نیز مرگ ششمین نفر را بر اثر ابتلا به این ویروس تائید کرد.

 

 

 

منتشر شده در  aljazeera.com  در تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۲۰

ترجمه از گلنوش محب علی

 


 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=12905

ثبت نظر

-