به گزارش نیوز ، کارشناس واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین گفت: بیش از دو هزار کیلوگرم انواع مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی غیرقابل مصرف در قزوین شناسایی و معدوم سازی شد.
محمدتقی سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین اظهار کرد: بیش از دو هزار کیلوگرم انواع مواد خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی که به دلایل انقضای تاریخ مصرف، رعایت نکردن مفاد ماده ۱۱مواد خوراکی، فساد و اعلام نتایج آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، غیرقابل مصرف شناخته شده اند؛ توسط کارشناسان بهداشت محیط این مرکز، پس از تشریفات اداری و تائید مقامات قانونی، معدوم شد.
۶۷ درصد نمونه های برداشت شده دارای شرایط بهداشتی بود
کارشناس مرکز بهداشت شهید بلندیان بیان کرد: برای رعایت بهداشت مواد غذایی و عرضه مواد غذایی سالم به شهروندان، در فصل بهار ۹۹، تعداد ۴۷۵ نمونه مواد غذایی، به آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه ارسال شد که از این تعداد، ۶۷ درصد نمونه های برداشت شده، دارای شرایط بهداشتی بود.
وی اضافه کرد: برای متخلفانی که موارد بهداشتی در تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی سالم را رعایت نکردند، اقدام قانونی انجام شد.
این کارشناس، از انجام سه هزار و ۴۰ مورد سنجش پارامترهای فیزیکی و شیمایی مواد غذایی با دستگاه های قابل حمل در محل بازرسی، توسط بازرسان بهداشت محیط این حوزه خبر داد و گفت: اندازه گیری دمای نگهداری مواد غذایی، تعیین میزان شوری نان مصرفی، اندازه گیری PH یا همان “درجه قلیایی” خمیر نانوایی ها و درصد کهنگی روغن های مصرفی در اغذیه فروشی و غذاهای آماده، قنادی ها، رستوران ها و اندازه گیری کمّی مواد غذایی، از جمله اقدامات بود.
به گفته کارشناس مرکز بهداشت شهید بلندیان، ۸۷ درصد موارد سنجش، در محدوده استانداردهای وزارت بهداشت قرار داشت.
سلیمانی، با بیان اینکه در این مدت ۱۵۷ متخلف بهداشتی در زمینه تولید مواد غذایی، تحت پیگرد قانونی قرار گرفته اند؛ گفت: تشدید بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، کنترل، نمونه برداری و سنجش پارامترهای کمّی و کیفی مواد غذایی، تا پایان شیوع بیماری کرونا ادامه دارد.